Ο Σίμος και ο συντοπίτης Τάτσης: Βίοι παράλληλοι

Απόψεις

Τρεις πόλεις, μία κοινή καταγωγή, δύο πρόσωπα και δύο ομάδες!

Δεν μας φτάνει μια... λίμνη, εν προκειμένω αυτή των Ιωαννίνων, για να χωρέσουμε τις συμπτώσεις κι όσα ενώνουν και χωρίζουν τον προπονητή του ΟΦΗ Γιώργο Σίμο με τον συντοπίτη, συνάδελφό του στην Λάρισα Γιάννη Τάτση!

Βίοι παράλληλοι για δύο Γιαννιώτες, τα (παιδικά) ποδοσφαιρικά όνειρα των οποίων καθρεφτίζονταν στα νερά της Παμβώτιδας! Με τον καιρό και τους καιρούς, Γιώργος Σίμος και Γιάννης Τάτσης απέκτησαν δεσμούς με την Κρήτη. Αναμετρήθηκαν ως ποδοσφαιριστές και τώρα θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους, μπροστά από την σκακιέρα των πάγκων.

Ο Αλέξης Κούγιας, αφεντικό της ΑΕΛ, έδωσε πρόσφατα τα “κλειδιά” των "βυσσινί" στον Γιάννη Τάτση, ο οποίος από το 2015 μέχρι και πέρσι κατοικοέδρευε στην Κρήτη. Παρεμπιπτόντως, ο νυν τεχνικός των Θεσσαλών στην τελευταία του θητεία ως ποδοσφαιριστής στον ΠΑΣ Γιάννινα είχε ως πρόεδρο τον γνωστό ποινικολόγο. Αλλά αυτό είναι... Αλή Πασά Ευαγγέλιο!

Αμ’ το άλλο; Στο προτελευταίο του πέρασμα από τον “Άγιαξ της Ηπείρου”, τη σεζόν 2000-2001 ο Τάτσης είχε αγωνιστεί εναντίον του ΟΦΗ στο επεισοδιακό μπαράζ της Ρόδου, που έληξε (2-0) υπέρ των Κρητικών. Στην άκρη του πάγκου των Ηπειρωτών καθόταν ο Νίκος Αναστόπουλος, που για χάρη του ΟΦΗ μερικές σεζόν αργότερα... μέχρι και του μουστάκι του ξύρισε (ντύσιμο και συνήθειες δεν άλλαξε, πάντως)!

Στο “ασπρόμαυρο” ρόστερ ανήκε ήδη ένα εξάμηνο (από τον Γενάρη του 2001) και ο Γιώργος Σίμος, που ακολουθούσε τις τεχνικές οδηγίες των Γιάννη Σαμαρά και Γρηγόρη Τσινού και μοιραζόταν τα ίδια αποδυτήρια με τον Νίκο Νιόπλια! Έκανε τους κύκλους της η ζωή και όλοι μαζί ξανάσμιξαν στο “Γεντί Κουλέ”, από διαφορετικά πόστα!

Κύκλους έκανε και η ζωή του Γιάννη Τάτση! Και τα’ φερε έτσι η μοίρα, ώσπου το βράδυ της 22ας Μαΐου του 2019, με καθυστέρηση 18 ετών, ως προπονητής του Πλατανιά, πήγε να πάρει την προσωπική του ρεβάνς για το χαμένο μπαράζ της Ρόδου. Ξανά αντίπαλος ο ΟΦΗ, στο “Γεντί Κουλέ” ετούτη τη φορά, και πάλι σ’ έναν τελικό παραμονής/ανόδου. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, μόνο που ο Αντίλ Ναμπί άνοιξε κατά λάθος... τον φούρνο μικροκυμάτων, και με μία “θεότρελη” απευθείας εκτέλεση φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο (!!!) των καθυστερήσεων, κράτησε τον ΟΦΗ στην μεγάλη κατηγορία.

Για τον Γιάννη Τάτση θα βάζαμε στοίχημα ότι θα ρίζωνε στην Κρήτη, αν δεν είχε βαρέσει διάλυση το περασμένο καλοκαίρι ο Πλατανιάς. Έδειχνε να περνά καλά και να απολαμβάνει τις μέρες του, και στους δύο νομούς όπου διέμενε και εργαζόταν επί μια πενταετία (Ηρακλείου αρχικά και Χανίων στη συνέχεια). Από την άλλη, ωστόσο, είχε τις ικανότητες για το κάτι παραπάνω, οπότε νομοτελειακό ήταν ότι κάποια στιγμή οι “σειρήνες” από τα μεσοπέλαγα της μεγάλης κατηγορίας να τον προ(σ)καλούσαν να κολυμπήσει στην ανοιχτή θάλασσα, μακριά από το Κρητικό Πέλαγος.

Πρώτη του ομάδα στη μεγαλόνησο ήταν ο ΑΟ Τυμπακίου, το πυρακτωμένο καλοκαίρι του δημοψηφίσματος και των capital controls (κεφαλαιακών ελέγχων, ελληνιστί, όπως θα μας διόρθωνε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης!) Ακολούθησε ο Εργοτέλης τη σεζόν 2016-2017 (ως βοηθός προπονητή και ως τεχνικός ηγέτης στους Νέους των “κιτρινόμαυρων”). Σειρά πήρε ο Κισσαμικός, το καλοκαίρι του 2017, και την αμέσως επόμενη περίοδο άλλαξε φόρμα (όχι όμως και πόλη), φορώντας τα κόκκινα του Πλατανιά.

Στολή επαγγελματία, φόρεσε και επί των ημερών του ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές, ο οποίος το Σάββατο θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην προπονητή του και – ποιος ξέρει;- σε καμιά κούρσα από την δεξιά πτέρυγα του ΟΦΗ, ίσως να ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά και προς τον πάγκο της ΑΕΛ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.