Ο Σκάζνι μίλησε για το «θαύμα» της Τσεχίας

22:30 | 22/03/2020

Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρθηκε στο πως στη χώρα του δεν έχουν κανένα θύμα από τον κορωνοϊό.

Ο Ζντένεκ Σκάζνι μίλησε στο sdna.gr και εξήγησε πως, παρά τα 1047 μέχρι τώρα κρούσματα, η Τσεχία δε μετράει ούτε ένα νεκρό.

Είναι, εξάλλου, μία από τις μοναδικές χώρες, μαζί με την Σλοβακία και την Εσθονία, που δεν έχουν θύματα από τον…καλπασμό του κορωνοιοϋ.

Αναλυτικά ο έμπειρος προπονητής είπε: «Νομίζω ότι το γεγονός πως μέχρι τώρα που μιλάμε δεν υπάρχει κανένας θάνατος λόγω του κορωνοϊού δεν οφείλεται ασφαλώς μόνο στην τύχη, αλλά και σε ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας και πρόνοιας που διαθέτει η χώρα με εντατικούς ελέγχους.

Διατηρώ πολλούς φίλους που εργάζονται στα νοσοκομεία και είμαι σε θέση να γνωρίζω τις εξαιρετικές συνθήκες που επικρατούν και την άψογη οργάνωση. Το κράτος δεν είχε μέχρι πρότινος κανένα συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο προετοιμασίας και τα αυστηρά μέτρα πάρθηκαν με καθυστέρηση τις τελευταίες ημέρες…», ανέφερε αρχικά ο Τσέχος κόουτς και πρόσθεσε σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει το κράτος:

«Έχουν κλείσει τα πάντα εκτός από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο υπάρχουν αυστηρές συστάσεις να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και να μην υπάρχουν συναθροίσεις. Όσοι έρχονται από άλλες χώρες και ιδιαίτερα από την Ιταλία μπαίνουν σε 15ημερη καραντίνα».

Όσο για το μήνυμα που στέλνει στους φίλους του στην Ελλάδα;

«Παρακολουθώ τι γίνεται και στην Ελλάδα όπου διατηρώ πολλούς φίλους. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να βγούμε όρθιοι από αυτή την μεγάλη δοκιμασία. Αυτές τις ώρες έχει μεγάλη σημασία η σύμπνοια και η αλληλοβοήθεια».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.