Ο... «τανάλιας» του ΠΟΑ μιλάει στο Capitano.gr

10:46 | 08/03/2019

Ο Γιάννης Μανουσάκης μίλησε στο Capitano.gr για τις 4 αποκρούσεις των πέναλτι στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ποιος ξέρεις πότε ήταν η τελευταία φορά που ένας τερματοφύλακας στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε 4 εκτελέσεις στη σειρά… Λέτε να ήταν η πρώτη; Όπως και να’ χει, ο πορτιέρε του ΠΟΑ θα μείνει στην ιστορία με την απίστευτη επίδοση του στον προημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ.

Ο 23χρονος γκολκίπερ του συλλόγου του Ατσαλένιου λες και είχε… μαγνήτη στα γάντια του και ήλεγχε την μπάλα. «Ντύθηκε»... Ντουκατάμ! Ο απόλυτος πρωταγωνιστής των «πρασίνων» μίλησε στο Capitano.gr για τον σπουδαίο επίτευγμα του, αλλά και τη «μάχη» της ομάδας του για την παραμονή στη Γ’ Εθνική.

«Εκδίκηση από τον εαυτό μου»

Αρχικά ο νεαρός παίκτης αναφέρθηκε στο ματς με τους Κρουσανιώτες, που δεν πήγε καλά για εκείνον, μέχρι να ξεκινήσει, βεβαίως, η… ρώσικη ρουλέτα.

Αναλυτικά είπε: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα και περιμέναμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Μπήκαμε σοβαρά στο παιχνίδι, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε στην κανονική του διάρκεια. Το πετύχαμε στην παράταση, όμως έπειτα μείναμε με 10 παίκτες. Δεχτήκαμε την ισοφάριση και στο γκολ είχα ευθύνη εγώ.

Στα πέναλτι σκέφτηκα πως ήταν μια καλή ευκαιρία για να πάρω εκδίκηση από τον εαυτό μου για το λάθος μου. Ήμουν εκνευρισμένος με μένα και ήθελα να διορθώσω την κατάσταση».  

Όσον αφορά στη «συνταγή» για τα πέναλτι, ο Μανουσάκης επεσήμανε: «Τα πέναλτι θέλουν αυτοπεποίθηση, αλλά χρειάζεται και λίγη τύχη. Όμως ήμουν αποφασισμένος να κάνω αυτό που πρέπει για να βοηθήσω την ομάδα μου. Θέλουμε το κύπελλο, καθώς είναι πάντα ένας στόχος του ΠΟΑ».

Και στο παρελθόν είχε καλές επιδόσεις σε ανάλογη διαδικασία, όχι, πάντως, και 4 επεμβάσεις. «Πριν από δύο χρόνια αν θυμάμαι καλά, όταν έπαιζα στον ΟΦΙ, σε ματς Κυπέλλου Ερασιτεχνών με την Επισκοπή, είχα 3 αποκρούσεις, αλλά το απόλυτο και τέσσερις δεν είχα κάνει ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μπορούμε»

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ανήκει στο παρελθόν και στον ΠΟΑ κοιτάζουν πλέον το πρωτάθλημα, αφού η «μάχη» για την σωτηρία… μαίνεται. Ο Μανουσάκης υποστήριξε ότι ο σύλλογος του προσφυγικού προαστίου μπορεί να πετύχει το μεγάλο στόχο του.

Αναλυτικά υπογράμμισε: «Προερχόμαστε από τη νίκη με τον Ατρόμητο, που ήταν σημαντική. Το ματς που έρχεται με το ΣΥΝΚΑ είναι κρίσιμο για μας. Μπορεί να αργεί ακόμη, ωστόσο θέλω να κάνω ένα κάλο κάλεσμα στον κόσμο. Τον θέλουμε δίπλα μας. Ιδιαίτερα τώρα που επιστρέφουμε στην έδρα μας, μετά από αρκετούς μήνες. Ο δρόμος για την παραμονή δεν είναι εύκολος, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.