Ο Τσιριμώκος και το φιλί στον Σαργκάνη στο Ολυμπιακός - ΟΦΗ

SMS
11:00 | 19/06/2022

Η φάση στο ματς Ολυμπιακού - ΟΦΗ την 1η Απριλίου 1984, με πρωταγωνιστές του Σαργκάνη - Τσιριμώκου άφησε ιστορία και προκάλεσε το πρώτο βραβείο fair play στην Ελλάδα

Μία σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας άνθρωπος με πολύ σημαντικό έργο που άφησε το ανεξίτηλο σημάδι του στα γήπεδα δεν είναι πια στη ζωή. Μόλις στα 62 του χρόνια, ένας επιθετικός που έχει γράψει την δική του ιστορία με τον ΟΦΗ, άφησε την τελευταία του πνοή.

Το καλοκαίρι του 1981 μεταγράφηκε από τον Άρη στον ΟΦΗ όπου αγωνίστηκε με μεγαλύτερη επιτυχία, κλείνοντας στην Κρήτη την καριέρα του, του το 1986. Στον ΟΦΗ αγωνίστηκε από το 1981-1986 με συνολικά 114 ματς και 40 γκολ. Ο Τσιριμώκος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που του δόθηκε το βραβείο "Fair Play", σε ένα παιχνίδι ΟΦΗ-Ολυμπιακού την 1η Απριλίου 1984.

Η εκπληκτική απόκρουση του Σαργκάνη και το φιλί του Τσιριμώκου

Συγκεκριμένα, στο 52' του αγώνα ο Βλαστός, στο ματς Ολυμπιακός - ΟΦΗ, έπιασε μια ασύλληπτη κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Νίκο Σαργκάνη να κάνει ίσως την καλύτερη απόκρουση που έχει κάνει τερματοφύλακας ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα! Αμέσως μετά, ο Θαλής αγκάλιασε και φίλησε τον Σαργκάνη αναγνωρίζοντας του την αξία της απόκρουσης του.

Δείτε την φάση:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.