Ζερκάν: Ο ΟΦΗ, η Μπορντό και τα... ψέματα στα τεστ covid!

Απόψεις

O Γιάννης Χαμαλάκης γράφει για τον Μεντί Ζερκάν, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ - ο εκρηκτικός του χαρακτήρας, η χρονιά - μεταγραφή το 2021 και ο απίθανος λόγος μπήκε στην transfer list από την Μπορντό

Παίκτης του ΟΦΗ θα πρέπει να θεωρείται - για τουλάχιστον έναν χρόνο - ο Μεντί Ζερκάν. Η περίπτωση του μοιάζει αρκετά με εκείνη του Μαχρέζ της Σίτι και πολλών άλλων ποδοσφαιριστών που γεννήθηκαν στην Γαλλία, με καταγωγή από Αφρικανικές χώρες. Γεννημένος τον Ιούλιο του 1999 στο Κλερμόν, Αλγερινός ο πατέρας του, από το Μαρόκο η μητέρα του. ''Μίγμα'' που γεννά ισχυρές προσωπικότητες αλλά και εκρηκτικούς χαρακτήρες, αν ''ξεφυλλίσουμε το βιβλίο'' του ποδοσφαίρου.

Ο ίδιος επέλεξε στα 20 του να φορέσει τα χρώματα της Εθνικής Αλγερίας (1 ματς), ενώ είχε τις επιλογές του Μαρόκου αλλά και της Γαλλίας. «Είναι ένα παιδικό όνειρο! Ένα όνειρο που είχα από μικρός γιατί στα οκτώ μου είπα: Μια μέρα θα παίξω για την Αλγερία!», είχε πει σε συνέντευξη του.


ΤI ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ

Αριστεροπόδαρος, ψιλόλιγνος εξτρέμ. Ο Ζερκάν παίζει συνήθως στα δεξιά με ανάποδο πόδι, περισσότερο από ότι σαν αριστερό εξτρέμ. Χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Δεν έχει στο παιχνίδι του - και στο βιογραφικό του - το γκολ, σλάλομ, ''μπουκαδόρος'', ενθουσιώδης. Κάπως νευρικός, με κενά διαστήματα στα ματς ενώ αμυντικά δεν είναι ιδιαίτερα συνεπής. Θα διαβάσετε παρακάτω γιατί βρέθηκε εκτός ομάδας από τον Ιανουάριο.

Ο Ζερκάν ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μονακό, μεταγράφηκε στην Μπορντό το 2019 για την Β' ομάδα, στα 20 του. Βασικός πρόπερσι στην Μπορντό με 27 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ. Μόλις 6 ματς την περσινή σεζόν, με την Μπορντό να καταλήγει στην Ligue 2. Τον Ιανουάριο του 2021 ενδιαφέρθηκε έντονα η Άστον Βίλα να τον αποκτήσει, ο ίδιος πραγματοποίησε ένα πολύ καλό εξάμηνο στο Σαμπιονά.

Τελευταίο του παιχνίδι, τον Οκτώβριο του 2021 με Πέτκοβιτς στον πάγκο, τα 22' που μπήκε σαν αλλαγή απέναντι στη Μονακό. Έκτοτε, ο Ζερκάν δεν χρησιμοποιήθηκε μέχρι το φινάλε της σεζόν ενώ είναι εκτός αποστολής και στα πρώτα 6 ματς των ''γιρονδίνων'' στην Ligue 2, χωρίς να έχει αυτοσκοπό την επάνοδο στην κατηγορία. Η ετοιμότητα του είναι ένα σημαντικό ερωτηματικό.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ, ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ... ΤΑ ΤΕΣΤ COVID -19 ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΘΕΣΑΝ ΕΚΤΟΣ!

hq720.jpg#asset:405541


Απίθανα πράγματα τα τελευταία χρόνια στην ιστορική Μπορντό. Βαδίζει στην μετριότητα, υποβιβάστηκε ως τελευταία πέρυσι αγωνιστικά ενώ παρά... τρίχα γλίτωσε την Γ' Γαλλίας (Νασιονάλ) λόγω χρέους 40 εκ. ευρώ. Αρχικά, ο φάκελός της εξετάστηκε και η απόφαση ήταν υποβιβασμός στη Νασιονάλ, κατέθεσε έφεση και τελικά δικαιώθηκε έπειτα από πολλές αντιδράσεις και μαραθώνιες διαβουλεύσεις. Έγιναν πωλήσεις ώστε να μπουν χρήματα στα ταμεία της ομάδας, ενώ αποδεσμεύτηκαν ''βαριά'' συμβόλαια.

Μέσα στις παραπάνω συνθήκες η Μπορντό κατέβηκε τελικά στο πρωτάθλημα της Ligue 2, όμως ο Ζερκάν δεν υπολογιζόταν, ήταν στους παίκτες υπό παραχώρηση από τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με αρκετά Γαλλικά δημοσιεύματα αλλά και της l'equipe, ο παραγκωνισμός του είχε να κάνει με έναν περίεργο λόγο. Όπως ανέφεραν στη Γαλλία, τον περασμένο Ιανουάριο ο Ζερκάν ήθελε να αποφύγει να παίξει παιχνίδια στο Κύπελλο Γαλλίας με την Μπορντό (δύο ματς) και δήλωσε ψευδώς ότι είναι θετικός στον covid -19! Η Μπορντό τον τιμώρησε θέτοντας τον εκτός ομάδας. Μάλιστα, του απέδιδαν και προβληματικό χαρακτήρα αναφέροντας διάφορα σκηνικά στα αποδυτήρια. Ο Ζερκάν τα αρνήθηκε όλα με ανάρτηση του, τονίζοντας σε έντονο ύφος ότι ''δεν ανέχομαι να με λένε ψεύτη'', ευχαριστώντας παράλληλα τους φιλάθλους για την στήριξη. Ο Ζερκάν μπήκε πρακτικά από τότε στην transfer list της ομάδας, έχοντας συμβόλαιο μέχρι το 2024.

857f6.jpg#asset:405550


ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΟΨΙΟΝ, ΤΑΛΕΝΤΟ, ΡΙΣΚΟ.

Ο 23χρονος εξτρέμ αναμένεται σήμερα (Σάββατο) στο Ηράκλειο ώστε να υπογράψει το συμβόλαιο του με την κρητική ομάδα. Η συμφωνία με την Μπορντό περιλαμβάνει έναν χρόνο δανεισμό, ενώ υπάρχει οψιόν σε περίπτωση που ο ΟΦΗ θέλει να αγοράσει του χρόνου τον ποδοσφαιριστή.

Έτσι, ο ΟΦΗ καταλήγει σε ακόμα έναν παίκτη από την Γαλλική αγορά. Μάλιστα, στην περίπτωση του Ζερκάν η κρητική ομάδα ''πάλεψε'' αρκετά ώστε να μπει οψιόν αγοράς την επόμενη σεζόν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ποσό είναι στα μέτρα του ΟΦΗ. Ένας ταλαντούχος εξτρέμ αλλά και εκρηκτικός χαρακτήρας, χαρακτηριστικό των ΓαλλοΑλγερινών παικτών. Στο ρίσκο προσθέτω και την αγωνιστική του απραξία, ο παίκτης δεν είναι αγωνιστικά έτοιμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιριστής είχε συμβόλαιο με την Μπορντό περίπου 300.000 ευρώ (2024), ένα συμβόλαιο που οι ''γιρονδίνοι'' θέλουν να ξεφορτωθούν, χωρίς να αφήσουν ελεύθερο τον παίκτη.

Ο ΟΦΗ θα καλύψει ένα μεγάλο ποσοστό του συμβολαίου του ενώ το ποσό αγοράς του δεν είναι απαγορευτικό. Βέβαια, μέχρι το φινάλε της σεζόν υπάρχουν πολλά επεισόδια, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να ψάχνει την ''αναγέννηση'' του και τον ΟΦΗ να βάζει στο ρόστερ έναν παίκτη με μπόλικο ταλέντο αλλά και ρίσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεντί Ζερκάν: Αυτός είναι ο εξτρέμ που παίρνει ο ΟΦΗ

Μεντί Ζερκάν: Η καρτέλα του Αλγερινού εξτρέμ

Scout Reports

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.