Η στροφή του ΟΦΗ στην Γαλλική αγορά δεν είναι τυχαία

ΟΦΗ

O μεταγραφικός προσανατολισμός του ΟΦΗ σε μια αγορά που - επί Μπούση - δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά

Δύο μεταγραφές, αμφότεροι από την Γαλλική αγορά για τον ΟΦΗ, με την παροικία να είναι πιθανό να μεγαλώσει. Αυτό λένε οι πληροφορίες και ''δείχνει'' η λογική. Από την μια η προσθήκη του Σαμουέλ Γιοχού, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Δουνκέρκη, στόπερ Β' Γαλλίας που πρακτικά έχει παίξει μόνο στην πατρίδα του, από την άλλη ο Ασάν Ντιουσέ, ένα 6αρι που προέρχεται από την Σεντ Ετιέν.


Για πρώτη φορά επί της εποχής Μπούση, ο ΟΦΗ ενισχύεται από την αγορά της Γαλλίας. Και οι μεταγραφές τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγες. Από Λιθουανία (Φιγκεϊρέντο) και Ολλανδία, μέχρι Κύπρο, Χιλή και Αυστραλία. Μιλάμε για μια μεταγραφική στόχευση που έχει ''ταξιδέψει'' σε όλο τον κόσμο και στις πιο απίθανες αγορές.

5443011.jpg#asset:361354


OI ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 'ΨΩΝΙΑ' ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ

Ο ΟΦΗ, παραδόξως, επί Σαμαρά, δεν είχε ασχοληθεί καθόλου με την μεγάλη αγορά της Γαλλίας, ελάχιστα με Σκανδιναβία (Ουάλι - Σακόρ - Πέρσον), καθόλου Ισπανία και βαλκανική αγορά. Όπως ελάχιστα ήταν και τα βλέμματα στην πολύ μεγάλη αλλά συνάμα δύσκολη αγορά της Λατινικής Αμερικής. Ούτε καν από την χώρα της... μόδας (ποδοσφαιρικά), τα τελευταία χρόνια, την Πορτογαλία (Στάρτζεον).

Για να υπερθεματίσω στα παραπάνω. Ο τελευταίοι παίκτες που ήρθαν στο Ηράκλειο από την Γαλλία ήταν το 2016, έξι χρόνια πριν. Τότε, οι Σουλέ - Αντουκόρ από την άσημη Μπεζιέ βρέθηκαν στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης, το 2013 ο δυναμικός Μάρκ Ζόρο από την Ανζέ (Β' Γαλλίας) αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ''ΓΑΛΛΟΣ'';

Η στόχευση του ΟΦΗ στην Γαλλία δεν είναι τυχαία. Οι δύο περιπτώσεις που έχουν αποκτηθεί αποτελούν την πιστοποίηση ότι η κρητική ομάδα ψάχνει άνοιγμα σε αυτή την αγορά, με τις περιπτώσεις των δύο να είναι διαφορετικές. Ήθελαν να προσθέσουν αθλητικότητα και ταχύτητα στο ρόστερ και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί ο Όμιλος. Είχαμε αναφερθεί για τον παρτενέρ του Βούρου στην άμυνα και την στόχευση του ΟΦΗ να κλείσει το θέμα του στόπερ, όπως και έγινε. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις θέσεις που πρέπει να πληρώσει περισσότερο, σε αυτές της επίθεσης.

Το θέμα του σέντερ φορ ίσως πάρει χρόνο, έχω την αίσθηση ότι η αγορά της Γαλλίας μπορεί να μας απασχολήσει για παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα της επίθεσης. Όμως ''ενεργούς'' εξτρέμ δύσκολα βρίσκεις με τα οικονομικά δεδομένα του ΟΦΗ, από τα δύο πρώτα πρωταθλήματα, θα δούμε τις επόμενες ημέρες. Τα δύσκολα deal των επικεφαλής είναι μπροστά και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.