Όχι άλλα θρίλερ στο «Γεντί Κουλέ»

ΟΦΗ

Η «αχίλλειος πτέρνα» του ΟΦΗ στην έδρα του και το «καμπανάκι» ενόψει Βόλου.

Ο ΟΦΗ ετοιμάζεται για την επιστροφή του στο πρωτάθλημα, μετά την αναβολή του αγώνα με τον Ατρόμητο, με την αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο (Κυριακή, 15:00) στο «Γεντί Κουλέ», η οποία δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Το σημαντικότερο για την ομάδα του Νιόπλια είναι να μην πετάξει στα σκουπίδια τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού την περασμένη Τετάρτη που τον διατήρησε ζωντανό στη μάχη για τα πλέι οφ. Και το επίσης σημαντικό είναι ο ΟΦΗ να αφήσει στην άκρη τις παθογένειες που παρουσιάζει στην έδρα του.

Το ημερολόγιο έγραφε 6 Νοεμβρίου 2021 όταν ο ΟΦΗ έπαιξε στο «Γεντί Κουλέ» και δεν δέχθηκε γκολ. Ηταν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και η νίκη με το καθαρό 2-0. Από εκείνο το ματς έως το προσεχές της Κυριακής ο Ομιλος έπαιξε 6 παιχνίδια στο «σπίτι» του και σε κανένα από αυτά δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Νίκησε 2-1 τον Ιωνικό, έχασε 1-3 από τον Ολυμπιακό, ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Άρη, με το ίδιο σκορ και με τον ΠΑΣ, ηττήθηκε 2-4 από τον Παναιτωλικό και νίκησε 3-2 τον Παναθηναϊκό. Σε έξι αναμετρήσεις στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ έχει 2 νίκες, δύο ισοπαλίες και 2 ήττες, με 12 γκολ παθητικό!

Τα νούμερα δείχνουν αυτό που έχουμε τονίσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν: ο ΟΦΗ δεν έχει τη «δύναμη» της έδρας όπως την απολάμβανε προηγούμενα χρόνια και δείχνει ευάλωτος όταν αγωνίζεται στο Ηράκλειο. Δικαιολογίες προφανώς υπάρχουν και η σημαντικότερη είναι η πανδημία και τα μέτρα που δεν έχουν φέρει sold out του παρελθόντος ώστε η εξέδρα να αποτελέσει τον 12ο παίκτη. Υπάρχουν, όμως, και τα δεδομένα που δείχνουν ότι ο ΟΦΗ πληρώνει τα αμυντικά του λάθη και αδικεί τον εαυτό του.

To σημαντικότερο για την Κρητική ομάδα είναι να πετάξει στα σκουπίδια κάποιες περσινές αγωνιστικές παθογένειες που έκαναν την εμφάνισή τους (κυρίως στα ματς με Παναιτωλικό και Λαμία) και να μπει την Κυριακή στο γήπεδο ούσα επιθετική από το πρώτο λεπτό. Ειδικά τώρα, σε αυτό το ματς, που απέναντι έχει τον Βόλο, μία ομάδα που είθισται να παίζει επιθετικά και να δημιουργεί κινδύνους στους αντιπάλους. Ειδικά τώρα που ο Βόλος έκανε διπλό στο «Βικελίδης» και κατεβαίνει στην Κρήτη με ανεβασμένη την ψυχολογία.

Το ευχάριστο, ως επιμύθιο, για τον Νιόπλια είναι πως με την επιστροφή του Γιαννούλη θα έχει λύσεις για την άμυνα, η οποία θα επιστρέψει στην κανονικότητά της. Μην εκπλαγείτε αν δείτε τον Βούρο δεξί μπακ, αντί του Μαρινάκη, με τους Γιαννούλη-Πασαλίδη να απαρτίζουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Είναι μία τετράδα (μαζί με Μπαλογιάννη) που λειτούργησε καλύτερα απ' όλες σε όσα παιχνίδια την είδαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε θα γίνουν τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν - Ο κρίσιμος Φεβρουάριος

Πότε θα γίνει το Ατρόμητος-ΟΦΗ

Ενημέρωση της ΠΑΕ για το ΟΦΗ - Βόλος


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.