Η πρεμιέρα του ΟΦΗ και η διαχείριση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας

Απόψεις

Ο ενθουσιασμός ενόψει Κυριακής (20/08 - 19.30), ο Άρης με τα τέσσερα επίσημα ματς και η διαχείριση της πολύ θετικής αύρας στο ''ασπρόμαυρο'' στρατόπεδο

Αντίστροφη μέτρηση, πλέον, για την έναρξη του πρωταθλήματος. Και τι πιο... σύνηθες από ένα ΟΦΗ - Άρης για την πρεμιέρα.

Ένας ΟΦΗ που δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για την σεζόν που έρχεται. Απόρροια της καλής προετοιμασίας, μια ομάδα με ελάχιστα ερωτηματικά, με τον ίδιο κόουτς, με θετική αύρα, υπάρχει ενθουσιασμός στους φιλάθλους και γενικά μια πολύ θετική περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Προσθέτω και την καλή επίγευση που άφησε το ταξίδι στη Φλωρεντία και το 1-1 με την Φιορεντίνα.

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνουν μια δυναμική, αυτό φαίνεται και από την πώληση των διαρκείας και την ζήτηση των εισιτηρίων ενόψει Κυριακής. Μια δυναμική που οι περισσότεροι οπαδοί της ομάδας επιθυμούν και περιμένουν να την μετουσιώσει σε νίκη απέναντι στον - έπειτα από Ευρωπαϊκό ματς - Άρη.

Χωρίς να θέλω να αφαιρέσω τίποτα από τα παραπάνω, φυσικά ούτε να μειώσω τον ενθουσιασμό, το ματς της Κυριακής αποτελεί απλά την αρχή του πρωταθλήματος. Ένα απαιτητικό ματς, απέναντι σε μια ομάδα που θα έχει δώσει ήδη 4 επίσημα ματς και οι προπονητές/παίκτες γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό, ειδικά την αρχή της σεζόν.

Ο ΟΦΗ καλείται να βγάλει ενέργεια, να παρουσιαστεί agressive, να τρέξει αρκετά για να πάρει ότι καλύτερο μπορεί, μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό του. Πιθανότατα ξεκινάει από pole position, αυτό όμως δεν του εξασφαλίζει κάτι. Σε κάθε περίπτωση, οποιδήποτε άλλη συνθήκη δημιουργηθεί στο ματς δεν θα πρόκειται για ''καταστροφή'', κι αυτό είναι το βασικό συστατικό της διαχείρισης ενόψει της σεζόν.

Δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά πίστη σε μια ομάδα που φέτος ξεκινάει έχοντας τα περισσότερα θέματα της τακτοποιημένα. Σε ένα γκρουπ που προσπαθεί να ''μεγαλώσει'' αγωνιστικά (και όχι μόνο) και το δείχνει με τις προσθήκες μέσα στο 2023. Ένας ματς που δεν είναι ''τελικός'' απλά η αρχή σε έναν νέο μαραθώνιο που ξεκινάει σε λίγα 24ωρα...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.