ΟΦΗ και μεταγραφές χειμώνα: Τα 10 «λαβράκια»

09:00 | 01/01/2019

Το capitano.gr συγκέντρωσε 10 περιπτώσεις χειμερινών μεταγραφών του ΟΦΗ που άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα.

Γυρνάμε το χρόνο πίσω και ρίχνουμε μια ματιά στις σημαντικότερες χειμερινές μεταγραφές του ΟΦΗ. Οχι αυτούς που πέρασαν και δεν ακούμπησαν, αλλά αυτούς που φόρεσαν την μαυρόασπρη φανέλα και άφησαν το στίγμα τους στην κρητική ομάδα. Δέκα περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που προσέφεραν (έστω για λίγο) και αποτέλεσαν «λαβράκια» του χειμώνα.

Νίκος Παπαδόπουλος

Ο νυν τεχνικός του ΟΦΗ άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Κιλκισιακό προτού πάει στην κρητική ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 1999. Κι αυτός μεταγραφή χειμώνα και «παιδί» του Γκέραρντ με τον οποίο ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, αλλά και προπονητικά.

Χάιμε Βέρα

ΒΕΡΑ-ΜΕΣΑ.jpg#asset:60215

Ποιος δεν θυμάται τον Χιλιανό μέσο που άφησε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Πήγε στον ΟΦΗ τον χειμώνα της σεζόν 1987-88 και έμεινε μέχρι το 1992, μετρώντας 119 συμμετοχές και 26 γκολ. Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ξένων της κρητικής ομάδας που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα.

Κώστας Μπατσινίλας

Μετά από μία τριετία στον Παναθηναϊκό όπου ανάμεσα σε Δημόπουλο και Σαραβάκο δεν κατάφερε να βρει φανέλα βασικού, τον χειμώνα του '89 πήρε μεταγραφή για τον ΟΦΗ όπου αγωνίσθηκε για 1,5 έτος. Επαιξε σε 38 παιχνίδια και πέτυχε 8 γκολ, αλλά στο τέλος του 1990 η συνεργασία δεν συνεχίστηκε.

Αλεκσάνταρ Σίμιτς

ΣΙΜΙΤΣ-ΜΕΣΑ.jpg#asset:60216

Πήρε μεταγραφή στον ΟΦΗ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2006-2007. Μέχρι το 2009, πριν πάει στην ΑΕΛ, ο Σέρβος μέσος είχε 137 συμμετοχές και 20 γκολ προσφέροντας αρκετά στον ΟΦΗ και σίγουρα δεν ήταν, όπως λέμε στην καθομιλουμένη... παλτό.

Παύλος Αδάμος

Ακόμα μία επιτυχημένη μεταγραφή χειμώνα για τον ΟΦΗ. Τον είδε ο Ευγένιος Γκέραρντ στον Απόλλωνα Λάρισας και τον χειμώνα του '95 τον κατέβασε στην Κρήτη. Επαιξε στην κρητική ομάδα έως το 2006 μετρώντας 231 συμμετοχές και 11 γκολ.

Ντουντού Σεαρένσε

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε στον Ολυμπιακό όπου είχε μία επιτυχημένη πορεία. Ωστόσο, έφυγε κάτω από άσχημες συνθήκες και με πίκρα από μέρους του. Ο ΟΦΗ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και τον χειμώνα της περιόδου 2013-14 τον έκανε δικό του έστω για 6 μήνες. Ηταν το μεταγραφικό «μπαμ» εκείνης της σεζόν, με τον Βραζιλιάνο αστέρα να παίζει σε 14 παιχνίδια και να σημειώνει 4 γκολ. Διόλου άσχημα για τους περίπου 5 μήνες που έπαιξε στο Ηράκλειο.

Κώστας Κιάσσος

Ακούραστος, μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην ΑΕ Μυλοποτάμου, ενώ είχε πλούσια καριέρα στον ΟΦΗ. Κι αυτός «παιδί» του «Μίστερ». Η πρώτη του θητεία στην κρητική ομάδα ήταν από το 1993 έως και το 1998 όταν πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Τον χειμώνα του 2000, όμως, ο Χανιώτης μέσος επέστρεψε στους «μελανόλευκους» αποτελώντας τη σημαντικότερη μεταγραφή για τον ΟΦΗ εκείνη την περίοδο. Συνέχισε με γεμάτες χρονιές έως το 2003, επέστρεψε το 2009 και φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα της κρητικής ομάδας τη σεζόν 2016-2017.

Ιμρε Μπόντα

ΙΜΡΕ-ΜΠΟΝΤΑ-ΜΕΣΑ.jpg#asset:60217

Ακόμα μία καλτ φιγούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ούγγρος επιθετικός, με τρομερές χρονιές στον Ολυμπιακό Βόλου, πήγε στον ΟΦΗ τον χειμώνα του 1990 και μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν είχε 20 συμμετοχές και 4 γκολ. Διόλου άσχημα, αλλά την δεύτερη περίοδο έπαιξε σε μόλις 4 ματς. Η επιτυχία του ΟΦΗ έχει να κάνει με το γεγονός πως κατάφερε να τον πάρει από τα χέρια Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που είχαν εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον.

Ηλίας Πουρσανίδης

Πολλοί νομίζουν ότι είναι γέννημα θρέμμα του ΟΦΗ, αλλά ο «Πούρσα» άρχισε την καριέρα του στον Α.Ο. Χαϊδαρίου προτού τον ανακαλύψει ο Γκέραρντ και τον πάρει στον ΟΦΗ τον χειμώνα του 1992. Βασικό μέλος στην ομάδα του Ηρακλείου, παρέμεινε μέχρι το 1997, για να ακολουθήσει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή και στις έξι περιόδους που αγωνίστηκε εκεί.

Αντώνης Πετρόπουλος

Δεν έπαιξε μόνο μία φορά στον ΟΦΗ, αλλά η πρώτη ήταν η καλύτερη. Ο έμπειρος επιθετικός φόρεσε για πρώτη φορά την ασπρόμαυρη φανέλα τον χειμώνα του 2007 όντας δανεικός από τον Παναθηναϊκό. Μέχρι το τέλος εκείνης της σεζόν μέτρησε 12 συμμετοχές και 4 γκολ. Βάσει αριθμών, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα για το μικρό διάστημα που βρέθηκε στον ΟΦΗ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.