ΟΦΗ: Κόλαση και παράδεισος μαζί!

23:59 | 19/09/2021

Πώς ακριβώς να διαχειριστείς ένα τέτοιο ματς; Ο Δημήτρης Καρυωτάκης γράφει για όσα έζησε στο «τρελό» ΟΦΗ-ΑΕΚ 3-3


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Πώς ακριβώς να χειριστείς (ως δημοσιογράφος) το ματς του ΟΦΗ με την ΑΕΚ; Τι να γράψεις για μια ομάδα που για 79 λεπτά ταλαιπώρησε το ποδόσφαιρο, είχε δείξει λίγη στις απαιτήσεις του αγώνα και σου ξυπνούσε αναμνήσεις από τα… περσινά ξινά σταφύλια;

Και πως αλήθεια να ξεχωρίσεις τα τελευταία 15 λεπτά της απίστευτης ανατροπής, της ψυχής βαθιάς που έβγαλαν οι παίκτες και που αν σε άφηνε ο Φωτιάς κι έδειχνε την καθυστέρηση των τουλάχιστον 7-8 λεπτών που θα έπρεπε να κρατήσει θα μπορούσες να φύγεις και με τη νίκη από το γήπεδο;

Αυτή είναι όμως η μπάλα! Γι’ αυτό μας κάνει όμορφα τα απογεύματα της Κυριακής (κι άλλους τους στέλνει στα τάρταρα, για τους αεκτζήδες ο λόγος, που από πρωταθλητές έγιναν καταγέλαστοι) γι’ αυτό και λατρέψαμε την επιστροφή του κόσμου στο Γιεντί Κουλέ, που σ’ αυτόν ανήκει η απίστευτη επιστροφή κι αυτός όπως είπε κι ο Νιόπλιας πιστώνεται την ιστορική και αξέχαστη ισοπαλία!

>>> SOLD OUT: Μη χάσετε αυτή τη Δευτέρα στις 11:00 την εκπομπή για το ΟΦΗ-ΑΕΚ με τους Μανόλη Γρηγοράκη, Γιάννη Χαμαλάκη και Σταύρο Καραΐνδρο. Μπορείτε να την ακούσετε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Για να μπορέσουμε όμως να αποτυπώσουμε τι ακριβώς συνέβη, πρέπει λίγο να πάμε λίγο πίσω, πριν την έναρξη του αγώνα, και να σκεφτούμε τι ακριβώς περιμέναμε στο παιγνίδι με την ΑΕΚ.

Θα σας πω εγώ κυρίως τι περίμενα! Αυτό που ήταν κατά την άποψη μου το ζητούμενο για τον ΟΦΗ, το staff και το Νιόπλια, ήταν να ξανασυστηθεί στον κόσμο της ομάδας. Με αυτόν που για 20 μήνες είχε χάσει την προσωπική και την ψυχική επαφή, τα όσα δίχασαν, προβλημάτισαν και απομάκρυναν (ανεξαρτήτως πανδημίας) τον κόσμο από τον ΟΦΗ, και να κερδίσει την πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα περίοδο!

Δεν ήταν εύκολο από τη στιγμή που χτίζεις μια ομάδα από την αρχή, παίζεις μ’ ένα πολύ δυνατό και φιλόδοξο αντίπαλο (νεξαρτήτως πως με τα δικά σου λάθη και τον τρόπο που αντιμετώπισες το παιγνίδι για 79’ λεπτά, εσύ τον μετέτρεψες σε υπερομάδα) κι είχες κι ένα άγχος να κεφαλαιοποιήσεις την καλή εμφάνιση σου με τον Αρη.

Προσωπικά αυτό που ήθελα πριν το ματς, ήταν να τα ξανακάναμε βρε αδερφέ, ντέρμπι τα παιγνίδια με τους μεγάλους, να χάναμε στο φινάλε, αλλά ας έφτυναν αίμα πριν πάρουν το δρόμο για το αεροδρόμιο! Που να’ ξερα ο δόλιος πως με την εμφάνιση που έκανε η ΑΕΚ (και βέβαια ο μεταμορφωμένος ΟΦΗ) στα τελευταία 15 λεπτά κανονικά ήθελαν οι Ενωσίτες επιστροφή με το πλοίο και μάλιστα στο… μπαλαούρο, αν ήμουνα Μελισσανίδης!

>>> ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Δείτε πώς μπορείτε να κερδίσετε την φανέλα του Φελίπε Γκαγιέγος

Ο ΟΦΗ λοιπόν γύρισε από την κόλαση (πρώτα και κύρια γιατί του το επέτρεψε η ΑΕΚ να γυρίσει, όπως άλλωστε και ο ΟΦΗ με τα παιδαριώδη λάθη του την άφησε αρχικά να το μετατρέψει σε ένα χαλαρό θρίαμβο) και βρήκε τον παράδεισο! Πολλές φορές τέτοιες ισοπαλίες είναι πιο ισχυρές κι από τις ισχνές νίκες. Ποιος άραγε στην ιστορία της ομάδας θα μνημονεύει το 1-0 επί της ΑΕΚ στα ύστερα του Κωστένογλου πριν δυο χρόνια; Αυτό που σίγουρα δεν θα ξεχάσει είναι αυτό το 3-3, που γράφεται στα ιστορικά αποτελέσματα του ΟΦΗ κι ας μην του έδωσε παρά μόνο ένα βαθμό!

Μια ομάδα που πέρσι τα παρατούσε στην πρώτη γκέλα και στο πρώτο αστείο γκολ που δεχόταν, βρήκε τη δύναμη να σηκώσει κεφάλι απέναντι στην επίδοξη πρωταθλήτρια ΑΕΚ και να κάνει το 0-3… 3-3! Είναι τεράστιο για να συμβαίνει σε μια ομάδα που πέρσι σώθηκε στις λεπτομέρειες.

>>> ΟΦΗ-ΑΕΚ: Δείτε εδώ όλα τα ρεπορτάζ και τα παραλειπόμενα

Στην έναρξη της χρονιάς κέρδισε τον κόσμο του, που του έδωσε μια τεράστια ώθηση για να φτάσει εκεί που έφτασε και που δείχνει πως θα 'ναι η μεγάλη δύναμη του και φέτος. Και βέβαια στέλνει… στα εμβολιαστικά κέντρα όσους καχύποπτους και προβληματισμένους που προτίμησαν τη σιγουριά του συνδέσμου και τη ψυχρότητα του καναπέ από το να κάνουν το εμβόλιο και να βλέπουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα! Βουρ… για εμβόλια πια όσοι θέλετε να ζείτε live τέτοιες στιγμές σαν τη χθεσινή!

ΥΓ! Οι ανορθογραφίες της ομάδας δεν κρύβονται από την επική ισοφάριση. Ο ΟΦΗ έπαιζε χωρίς αριστερό μπακ (γιατί ενώ «φώναζε» πως είχε αδυναμία, εδώ και καιρό, δεν μπήκε ποτέ στον κόπο για να αποκτήσει, αφήνοντας το Λιβάι Γκαρσία να κάνει πάρτυ όσο έπαιξε) και μ’ έναν... απόμαχο στη θέση του φορ, που δυστυχώς για την κάποτε αξία του, σύντομα αν συνεχίζει να ξεκινά θα γίνει το καλαμπούρι της εξέδρας! Ας κάνει ο Νιόπλιας το στοιχειώδες εκεί που μπορεί και ας επινοήσει κάποιο τρικ γιατί είναι δεδομένο πως οι αντίπαλοι θα στοχεύουν στην αδύναμη αριστερή μας πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.