Φοβού την Ξάνθη και το «κατενάτσιο»

14:05 | 25/10/2019

Η «μάχη» με την Ξάνθη είναι το πρώτο πραγματικά δύσκολο παιχνίδι του ΟΦΗ έως τώρα.

Ο ΟΦΗ υποδέχεται αύριο (Σάββατο) την ομάδα της Ξάνθης στο Γεντί Κουλέ (17:15), στον πρώτο πραγματικά δύσκολο αγώνα που δίνει ο Όμιλος την τρέχουσα σεζόν. Η ακριτική ομάδα είναι ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο, κάτι που την έχει φέρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά από 7 αγωνιστικές, με 15 βαθμούς, 4 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Το οξύμωρο, βέβαια, είναι το γεγονός ότι ο ΟΦΗ υπερτερεί σε όλους τους τομείς από την ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ, είναι μακράν πιο παραγωγική και θεαματική ομάδα, αλλά η Ξάνθη συνεχίζει να βρίσκεται στα ψηλά «πατώματα» της βαθμολογίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πρώτες 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ έχει συνολικά 103 τελικές προσπάθειες, την ώρα που η Ξάνθη έχει λιγότερες από τις μισές, 47. Ο Όμιλος έχει 1 γκολ ανά 6.9 τελικές, ενώ η ακριτική ομάδα 1 γκολ ανά 4.7 τελικές. Στην... απλή γλώσσα του ποδοσφαίρου, η Ξάνθη δημιουργεί λιγότερο από τον ΟΦΗ, δεν είναι το ίδιο επιθετική, αλλά είναι πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια σε σχέση με τους «μελανόλευκους».

Κι αν πολλοί θεωρούν ότι η Ξάνθη βρίσκεται στην τρίτη θέση λόγω της άμυνας, αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο ΟΦΗ όσο και οι Ακρίτες έχουν τον ίδιο αριθμό στα γκολ παθητικό: 8. 

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΦΗ:

ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ-ΟΦΗ.jpg#asset:140366

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ:

ΞΑΝΘΗ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ.jpg#asset:140367

Το δεδομένο είναι ότι η Ξάνθη παίζει κλειστά, δεν αφήνει χώρους και είναι από τις λεγόμενες ομάδες της πρώτης κατηγορίας που πρωτίστως θέλουν να «καταστρέψουν» το παιχνίδι του αντιπάλου και έπειτα να δημιουργήσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα της Ξάνθης έχει μέσο όρο τελικών 6.7, σε αντίθεση με τον άκρως παραγωγικό και επιθετικό ΟΦΗ που βγάζει 14.7 τελικές ανά παιχνίδι.

Μέχρι τώρα το συγκρότημα του Σίμου αντιμετώπισε ομάδες που δεν κλείστηκαν στο «καβούκι» του, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, ειδικά στο Γεντί Κουλέ. Ακόμα και στις δύο ήττες, ο ΟΦΗ έπαιζε με ομάδες που του έβγαλαν φάσεις και έπαιξαν ανοιχτά (Ολυμπιακός και Βόλος).

Η πρόκληση για τον Όμιλο στον αγώνα του Σαββάτου είναι το passing game και το κατά πόσο μέσω αυτού θα ανοίξει τους διαδρόμους και θα «σπάσει» την αντίπαλη άμυνα. Στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει εφέτος στο Γεντί Κουλέ, κόντρα σε Παναιτωλικό, Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιο, ο ΟΦΗ πέτυχε συνολικά 10 γκολ. Η επίδοση αυτή προήλθε κυρίως λόγω του τρόπου παιχνιδιού της κρητικής ομάδας, αλλά και του γεγονότος ότι αντιμετώπισε ομάδες που πήγαν στο Γεντί Κουλέ για να παίξουν και όχι να κλειστούν στην άμυνά τους.

Αυτή τη φορά, ο ΟΦΗ έρχεται αντιμέτωπος με την πρόκληση της πολυπρόσωπης άμυνας. Έρχεται αντιμέτωπος με μία ομάδα που θα παραταχθεί στο χορτάρι με σκοπό να «χαλάσει» το παιχνίδι του. Αυτή τη φορά ο ΟΦΗ βρίσκεται με νέες προκλήσεις απέναντί του σε ένα δύσκολο ματς που κρύβει «παγίδες». Είναι, όμως, μία μεγάλη ευκαιρία να αναμετρηθεί και με αυτό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάει για την… ισοφάριση 6 χρόνια μετά

Η πρώτη φορά του ΟΦΗ

Ξάνθη: Mε μια απουσία στο Γεντί Κουλέ

Η αγωνιστική των ανατροπών

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.