ΟΦΗ... με φόρα!

21:20 | 14/09/2019

Ο Όμιλος δεν έδειξε να επηρεάζεται από την διακοπή, κέρδισε με 3-1 τον Παναιτωλικό και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε - πρωταγωνιστές οι Τσιλιανίδης και Μάνος

Ο ΟΦΗ, έτσι, συνέχισε την εξαιρετική του πορεία στην Super League 1. Στο πρώτο φετινό εντός έδρας παιχνίδι του ήταν ανώτερος από τους Αγρινιώτες και μπήκε επιτυχημένα στο «Γεντί Κουλέ».

Μπορεί να μην… έλαμψε, όμως ήταν φανερά καλύτερος από τους ηττημένους και διατήρησε, παράλληλα, και το αήττητο του σερί στο πρωτάθλημα.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Μεγιαδό και Νέιρα ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Ναμπί.

Στις πλευρές της επίθεσης έπαιξαν οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο και στην κορυφή ο Μάνος.

Νευρικός στο πρώτο

Οι «ασπρόμαυροι» επιδόθηκαν στο… αγαπημένο πλέον στυλ παιχνιδιού τους από το ξεκίνημα. Είχαν την κατοχή, έκλεισαν τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και με και καλή κυκλοφορία έψαχναν τη στιγμή απειλής.

Με ποικιλία στην ανάπτυξη, τόσο από τις πλευρές, όσο και από τον άξονα, οι παίκτες του Σίμου απείλησαν στο 9’, όταν η κεφαλιά του Μάνου, έπειτα από τη σέντρα του Κοροβέση, πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ διατήρησε τον έλεγχο, αλλά δεν ήταν ουσιαστικός. Με τον φανταστικό Μεγιάδο, βέβαια, δεν επέτρεπε και στους «κυανοκίτρινους» να φτιάξουν επικίνδυνες καταστάσεις, παρόλο που παραλίγο να προηγηθούν στο 18’ με αυτογκόλ του Κοροβέση, που έδιωξε άσχημα και ο Σωτηρίου απέκρουσε εντυπωσιακά.

Από το 29’, πάντως, ο Όμιλος απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, μιας και ο Ρότσα αποβλήθηκε για χτύπημα στον Νέιρα. Οι ποδοσφαιριστές του Σίμου, ωστόσο, ήταν νευρικοί και δεν έβγαζαν φάσεις, αν και δημιουργούσαν προϋποθέσεις.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ναμπί βρέθηκε μόνος από πλάγια αριστερά, αλλά επιχείρησε «χλιαρό» πλασέ και ο Κνετ μπλόκαρε.

Με «Τσίλια» και Μάνο

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ έδειξε διάθεση να γίνει πιο πιεστικός. Εκμεταλλεύτηκε τον επιπλέον παίκτη και κατάφερε να πετύχει ένα  γρήγορο γκολ.

Στο 54’, δηλαδή, ο Σεμέντο σούταρε, ο Κνετ απέκρουσε και ο Τσιλιανίδης πήρε το «ριμπάουντ» και σημείωσε το 1-0.

Οι νικητές ήταν πια το απόλυτο φαβορί και από τη στιγμή που ο Νάστος τους… έσωσε, καθώς έδιωξε στη γραμμή την προβολή του Αριγίμπι στο 58’, τα πράγματα έμοιαζαν να παίρνουν το «δρόμο»  τους.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση οδήγησε την κατάσταση ο Μάνος, που στο 61’ δέχτηκε τρομερή πάσα από τον Νέιρα και με το… μυτάκι πέτυχε το 2-0.

Και ενώ τίποτα δεν έδειχνε ν’ αγχώνει τους «ασπρόμαυρους», στο 69’ ο Αριγίμπι σέντραρε, η άμυνα δεν είχε σωστή τοποθέτηση και ο Μοράρ με δυνατό σουτ μείωσε.  

Ο Όμιλος διαχειρίστηκε στα επόμενα λεπτά το προβάδισμα του. Στο 73’, μάλιστα, ο Ναμπί αστόχησε σε τετ α τετ, αφού σούταρε δυνατά, με την μπάλα να βρίσκει στο πρόσωπο του Κνετ, που αντικαταστάθηκε, μιας και ζαλιζόταν.

Στο 85’, βέβαια, ο Τσιλιανίδης με ξαφνικό σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 3-1 και «καθάρισε» το παιχνίδι.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (33’ λ.τρ. Μπράουν), Μεγιάδο, Νέιρα, Ναμπί (81’ Σακόρ), Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μάνος (88’ Φιγκεϊρέντο).

Παναιτωλικός (Λουίς Κάστρο): Κνετ (79’ λ.τρ. Γιαννακόπουλος), Σανιά, Μάλης, Γιοβάνοβιτς, Μπάλμπι, Ρότσα, Ντίας, Ντάλσιο, Λουσέρο, Ντουάρτε (60’ Μοράρ), Μπαΐροβιτς (46’ Αριγίμπι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η εντυπωσιακή είσοδος από τη νέα φυσούνα

Θυμηθείτε το live του ματς

Γέμισε η μπουτίκ πριν τον αγώνα

Bράβευσε τον Νοικοκυράκη ο Μπούσης

Ο Άντζελο Παλυβός «αποκάλυψε» τη νέα μπουτίκ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.