ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Ένα παιχνίδι... των άκρων

ΟΦΗ

Λάρσον και Μπαλογιάννης είναι οι παίκτες που θα έχουν κατά κύριο λόγο την περισσότερη δουλειά στο κυριακάτικο ματς.

Ο ΟΦΗ προετοιμάζεται για την Κυριακή και ο Νίκος Νιόπλιας φουλάρει τις μηχανές για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το πρώτο κρίσιμο της χρονιάς.

Κρίσιμο το έκανε η εμφάνιση και η βαριά ήττα από τον Ατρόμητο, κρίσιμο το κάνει το γεγονός πως ο ΟΦΗ έχει μπροστά του μία σειρά δύσκολων αγώνων και δεν θέλει να χάσει από νωρίς έδαφος στη μάχη της εξάδας. Ειδικά εφέτος που είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα, με έναν πρώτο γύρο-εξπρές λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Τα πλάνα του Νιόπλια δεν αφορούν μόνο τα πρόσωπα της ενδεκάδας, για τα οποία γράψαμε πως επιστρέφει ο Βούρος ως βασικός, αλλά και την τακτική. Και η τακτική σε ένα τέτοιο παιχνίδι παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που παίζει πολύ με τα άκρα και απλώνεται στο γήπεδο. Αυτό ξεκινάει από τα μπακ του, Κώτσιρας και Χουάνκαρ και καταλήγει στους εξτρέμ, Αϊτόρ και Παλάσιος. Αυτό σημαίνει πως Μπαλογιάννης και Λάρσον, κατά κύριο λόγο, έχουν πολλή δουλειά την Κυριακή και γνωρίζουν πως η δική τους παρουσία θα κρίνει κατά πολύ την αναμέτρηση.

Το μυστικό για τον ΟΦΗ είναι να "χαλάσει" το παιχνίδι του Παναθηναϊκού από τα άκρα και έπειτα να επικεντρωθεί στον άξονα και δη στον Τσέριν. Μαζί με τον Ρούμπεν, οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν μέχρι στιγμής τις περισσότερες εύστοχες πάσες και αποτελούν επί της ουσίας τα πρόσωπα που ορίζουν το build up του Παναθηναϊκού.

Σε αυτή την περίπτωση, Μεγιάδο και Ντιουσέ θα έχουν την αποστολή να "καταστρέψουν" τη δημιουργία του αντιπάλου και να βοηθούν στο αμυντικό τρανζίσιον του ΟΦΗ, αλλά και ο Ντίκο να βοηθήσει στο πρέσινγκ ώστε να καταστρέψει το "χτίσιμο" του αντιπάλο από την άμυνα.

Η Κρητική ομάδα έχει αναμφισβήτητα ποιοτικά κεντρικά χαφ (Τοράλ-Νέιρα) και αν λειτουργήσει σωστά το ανασταλτικό κομμάτι τότε θα μπορούν να κάνουν ζημιά στην έτσι κι αλλιώς προβληματική άμυνα του Παναθηναϊκού. Μην ξεχνάτε πως η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα κατέβει στο Ηράκλειο χωρίς Μάγκνουσον και Σένκεφελντ και με νέα πρόσωπα στο κέντρο της άμυνάς του. Είτε Σάρλια-Πούγγουρας είτε Κουρμπέλης-Σάρλια. Όπως και να 'χει ο ΟΦΗ μπορεί να χτυπήσει την οπισθοφυλακή των "πρασίνων" που με τις απουσίες των δύο βασικών στόπερ δίνουν πλεονέκτημα στον Όμιλο στο ύψος.

Ο Νιόπλιας είδε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό και μελέτησε τον προσεχή αντίπαλο του ΟΦΗ, διακρίνοντας τα υπέρ και τα κατά του. Και επειδή προηγήθηκε το ματς του Σαββάτου στο Περιστέρι όπου ο ΟΦΗ την "πάτησε" στο αριστερό άκρο της άμυνάς του, είναι επιτακτική ανάγκη να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη ειδικά κόντρα στον Παναθηναϊκό που επιλέγει πολλές φορές να ξεκινάει το build up του από εκεί.

Αυτά τα ματς είθισται να είναι παιχνίδια τακτικής, αλλά και ψυχής. Ο ΟΦΗ στα δύσκολα βγάζει αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα και την Κυριακή με τον κόσμο στο πλευρό του στο "Γεντί Κουλέ" παίρνει έξτρα δύναμη για να φτάσει στο πρώτο του τρίποντο στο εφετινό πρωτάθλημα και να αποκτήσει ψυχολογία και ορμή για τη συνέχεια με μία μεγάλη νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O «πονοκέφαλος» με Τσιλιανίδη και η έξτρα λύση του Καμάου

Παραμένει εκτός ο Τσιλιανίδης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.