ΟΦΗ... σε ευχαριστούμε!

09:28 | 16/07/2020

Έγραψες ιστορία ΟΦΗ... κι όσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν χθες. Σχόλιο του Δημήτρη Καρυωτάκη

Του Δημήτρη Καρυωτάκη

Μπορεί να μην έφεραν τα play off αυτά που περιμέναμε για το φετινό ΟΦΗ, μα ποιος το ανέμενε πως θα’ ταν τόσο ξενέρωτα, αποστειρωμένα κι άνευρα, αυτά τα πολυσυζητημένα παιγνίδια, σαν τις μέρες μετά τον κορωνοιό που διάγουμε ; Και βέβαια ΟΦΗ και Γεντί Κουλέ χωρίς κόσμο είναι ομελέτα χωρίς αυγά, αυτά εν τέλει...φάγαμε!

Πάντως εδώ δεν ισχύει πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα γιατί θα ήμασταν αχάριστοι αν μονοκοντυλιά διαγράφαμε τις ξεχωριστές, γεμάτες ποδοσφαιρικά και μη αναμενόμενες( βάσει όσων ψυχοβγαλτικά περάσαμε πέρυσι) συγκινήσεις, που μας πρόσφερε ο Όμιλος!

Μα εγώ δεν θα σταθώ σε αυτά τα άκρως ποδοσφαιρικά συναισθήματα. Θα εκθειάσω εκείνα που δείχνουν πως το club ωρίμασε, ανέβηκε επίπεδο, δείχνει να ανήκει πια στους ξεχωριστούς για εκείνα που σε ανεβάζουν κατηγορία και βάζουν σε άλλους δρόμους, που εσύ τους καθορίζεις, το απαξιωμένο ποδοσφαιρικό προϊόν.

Σε ευχαριστούμε που σε καμία στιγμή δεν λοξοκοίταξες από το στόχο σου, αλλά διαχειρίστηκες με τον ίδιο τρόπο τα συναισθήματα σου, είτε κέρδιζες είτε απρόσμενα έχανες, δείχνοντας ωριμότητα και ποδοσφαιρική αγωγή.

Σε ευχαριστούμε που δεν καραγκιοζοποίησες το προϊόν, μετέχοντας σε αυτή την πασαρέλα ευτέλειας που άλλες ομάδες ισοϋψείς, αλλά και μικρότερης εμβέλειας, παρασύρθηκαν, θέλοντας να γίνουν εκείνοι οι ολίγιστοι παράγοντες, πρωταγωνιστές.

Σε ευχαριστούμε που δεν ενέδωσες στις συνήθεις τακτικές, να βρίζεις και να απαξιώνεις διαιτητές και βοηθούς, γνωρίζοντας καλά πως έτσι ροκανίζεις τα κλαδιά του ίδιου δέντρου που κάθονται όλοι.

Σε ευχαριστούμε που συνέχισες να υποδέχεσαι με ήθος και πραγματική κρητική φιλοξενία όλους όσοι πέρασαν την πόρτα του Γεντί Κουλέ, εισάγοντας νέα ήθη στον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο μας.

Και βέβαια - εμείς που αγαπάμε τη μπάλα πιο πολύ κι από τον ΟΦΗ μας- σε ευχαριστούμε για αυτήν την πρωτοποριακή, επαναστατική κι ας ακούγεται υπερβολικός ο χαρακτηρισμός, ενέργεια του pasilo δηλαδή, που αντάμειψες με γεναιοδωρία, το δίκαιο πρωταθλητή Ολυμπιακό. Σε πιο άλλο ελληνικό γήπεδο θα μπορούσε να υποστηριχτεί, χωρίς να λοιδορηθεί η συγκεκριμένη ενέργεια;

Έγραψες ιστορία ΟΦΗ... κι όσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν χθες, κι αυτό από μόνο του( όπως και η υπόθεση με την πρόταση για περιορισμένης έκτασης άνοιγμα των γηπέδων στα play off) δείχνουν πως ηγέτης δεν είσαι... γίνεσαι, με πράξεις, κινήσεις και όραμα που σε κάνουν να ξεχωρίζεις σαν τη μύγα μες το γάλα!

Γιατί ποδόσφαιρο δεν παίζεις μόνο μες το γήπεδο, κυρίως έξω από αυτό, καθώς οι μικρές ή οι μεγάλες σου αποφάσεις και δράσεις καθορίζουν την ταυτότητα σου. Κι ακόμα μπορεί πολλοί να κοιτάζουν μπάλα, αλλά ελάχιστοι τη... βλέπουν ! Κι εμείς μαζί σου, μαθαίνουμε νέα πράγματα, γινόμαστε σοφότεροι, καλύτεροι φίλαθλοι, με την ελπίδα να δούμε έναν ακόμα καλύτερο ΟΦΗ την επόμενη χρονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-3

Το συγκινητικό αντίο του Νάστου: «Τίμησα αυτή την φανέλα»

Έβαλε τα κλάματα ο Νάστος στο φινάλε

Σίμος: «Αυτά είπα στον Νάστο»

To σχόλιο του Σταύρου Καραϊνδρου: Ένα pasillo για τον Νάστο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.