Οι 5+2 σωματοφύλακες του φετινού Εργοτέλη

Απόψεις

Ο κορμός του Νίκου Μπαδήμα αποτελείται από 7 ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι αγωνίζονται στον άξονα - σχολιάζει ο Γιάννης Χαμαλάκης

Aν αναλογιστούμε το πρόγραμμα των πρώτων τριών αγωνιστικών του Εργοτέλη, η συγκομιδή των 6 βαθμών είναι σίγουρα ένα σημείο αναφοράς για μια ομάδα με νέο προπονητή που άλλαξε τόσους βασικούς παίκτες σε σχέση με πέρυσι. Η νίκη με την Κηφισιά ήρθε στο τέλος και με παίκτη λιγότερο, μια συνθήκη που πάντα δίνει μια υπερβολή στο επίτευγμα και δικαίως έκανε άπαντες στο φινάλε να το πανηγυρίσουν.

Αγωνιστική εικόνα για τον Εργοτέλη δεν έχω, άλλωστε πως να να γίνει όταν δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Έτσι, για να σεβόμαστε την δουλειά μας, η εικόνα της κρητικής ομάδας δεν μπορεί να αναλυθεί παρά μόνο τα αποτελέσματα της Εδώ που τα λέμε, το ίδιο το πρωτάθλημα δεν βοηθάει γενικώς. Ένας μαραθώνιος αγωνιστικών, με τις περισσότερες ομάδες να μην ξέρουν καν το στόχο τους.

Ίσως, σε κάτι που μπορούμε να σταθούμε είναι ο τρόπος που ξεκινάει τα παιχνίδια ο Μπαδήμας. Ποιους εμπιστεύεται και τον τρόπο που παρεμβαίνει στα ματς.

Ο κόουτς του Εργοτέλη σκοπίμως δεν θέλει να αλλάξει πολλά για αρχή, πάει με το επιτυχημένο 4-3-3, θέλει η ομάδα να έχει κατοχή και όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος να ''συνεχίσουμε την επιτυχημένη συνταγή''. Αυτό που λέει, αποτυπώνεται και στις επιλογές του.

Συγκεκριμένα, στα 3 έως τώρα επίσημα ματς στην Superleague 2 ο κόουτς ξεκινάει με τον ίδιο τερματοφύλακα (Τσέλιο), ο μόνος της άμυας που έχει αγωνιστεί βασικός και στα τρία ματς είναι ο Σαρρής με τον Μπαδήμα να πειραματίζεται κυρίως με τα άκρα ενώ ο παρτενέρ του Σαρρή είναι είτε ο Κόλα ή ο Μίκο. Μάλιστα, την επόμενη αγωνιστική θα αλλάξει κι αυτό καθώς ο Σαρρής είναι τιμωρημένος.

Τα χαφ είναι ακλόνητα. Πέιος, Μπουρσέλης, Μπουτσάκης, Βουτσάς. Τέλος. Βασικοί πυλώνες της ομάδας, οι τρεις από αυτούς αποτελούν την σταθερά του Εργοτέλη τα τελευταία χρόνια και ενώνουν το παρεθλόν με το παρόν.

Στην επίθεση ο Κουατένγκ έχει ξεκινήσει σε όλα τα ματς, από κει και πέρα υπάρχει ο Κωστανάσιος, ο νέος Φάραγκ, ο Κόνραντ έχουν χρόνο συμμετοχής καθώς και ο Πατρινός που έρχεται σαν αλλαγή.

Συνολικά οι 5 από τους παίκτες κορμού της εφετινής σεζόν αποτελούν παίκτες βασικοί και της περσινής περιόδου ενώ οι νέοι Τσέλιος και Βουτσάς δείχνουν ότι είναι πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Οι περισσότεροι παίκτες άξονα, κι αυτό έχει την σημασία του.

Οι ενδεκάδες:

3η αγωνιστική: Με Κηφισιά (νίκη με 2-1)

Τσέλιος, Ντουμάνης, Σερβιλάκης, Mico, Σαρρής, Πέϊος, Βουτσάς, Μπουρσέλης, Μπουτσάκης, Kουατένγκ, Κόνραντ

2η αγωνιστική: Με Επισκοπή (νίκη με 1-0)

Τσέλιος, Κατσούρι, Ποζατζίδης, Σαρρής, Κόλα, Πέϊος, Βουτσάς, Μπουτσάκης, Μπουρσέλης, Φάραγκ, Κουατένγκ

1η αγωνιστική: Με Ρόδο (ήττα με 0-1)

Τσέλιος, Κατσούρι, Ποζατζίδης, Σαρρής, Κόλα, Πέϊος, Βουτσάς, Μπουτσάκης, Μπουρσέλης, Κωστανάσιος, Κουατένγκ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπαδήμας: «Αξίζαμε τη νίκη, τώρα δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς»

«Τρελάθηκαν» οι παίκτες του Εργοτέλη με το διπλό

Παλικαρίσια νίκη του Εργοτέλη στην Κηφισιά!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.