Οι ασκήσεις ηρεμίας του Νταμπράουσκας

Απόψεις

Η διαχείριση των συναισθημάτων του κόσμου και η εξήγηση για τα «σκαμπανεβάσματα» του ΟΦΗ.

Το πιο δύσκολο δεν είναι να κερδίσεις σε ντέρμπι. Είναι το μετά, η διαχείριση του αποτελέσματος και του κλίματος. Το ίδιο ισχύει και στις γκέλες. Ο ΟΦΗ των τριών συνεχόμενων ισοπαλιών με Λαμία, Ατρόμητο και Παναιτωλικό, ο ΟΦΗ που πήγε κι έχασε στην Τρίπολη με κάτω τα χέρια, είναι ο ΟΦΗ που έχει κερδίσει Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Είναι ο ΟΦΗ που προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα εξ ου τα λόγια του Βάλντας Νταμπράουσκας στη χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο ΒΑΚ.

«Ο ΟΦΗ είναι μία ξεχωριστή περίπτωση. Όταν κερδίζουμε πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και όταν χάνουμε, πάμε να υποβιβαστούμε και αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε. Τίποτα δεν μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Εντάξει, αν είσαι πρωταθλητής για τρία χρόνια, είναι φυσικό να σε ρωτήσουν γιατί δεν είσαι πρωταθλητής τον τέταρτο χρόνο. Αλλά όταν τη μία χρονιά παλεύεις για τον υποβιβασμό δεν είναι ρεαλιστικό να παλέψεις για το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά. Χρειάζεται να κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Δεν πρέπει να ξεφεύγει ο ενθουσιασμός όταν κερδίζουμε τις κορυφαίες ομάδες. Να χαρούμε εκείνη τη βραδιά, αλλά την επόμενη μέρα επιστρέφουμε στη δουλειά και αυτή η θετικότητα και η αυτοπεποίθηση να μας δίνει τα θεμέλια να δουλέψουμε. Αλλά επίσης όταν χάνουμε να μην πανικοβαλλόμαστε.»

Τα λόγια του Λιθουανού προπονητή είναι γεμάτα... ΟΦΗ. Από τον θρίαμβο, στις γκέλες και ξανά στον θρίαμβο. Από τους πανηγυρισμούς και την αποθέωση, στο ανάθεμα. Ο ΟΦΗ βρίσκεται σε διαδικασία «μεγαλώματος», να γίνει μία ομάδα που θα σταθεροποιηθεί. Και αγωνιστικά και συναισθηματικά.

Το ότι έχασε από τον Αστέρα και δεν μπόρεσε να κερδίσει Λαμία, Παναιτωλικό και Ατρόμητο δεν φέρνει την καταστροφή. Το ότι κέρδισε Αρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν πρέπει να φέρει ξέφρενους και αλόγιστους πανηγυρισμούς.

Προφανώς και είναι γκέλες όταν δεν κερδίζεις ομάδες κάτω από εσένα, ειδικά όταν ο στόχος σου είναι τα πλέι οφ, αλλά αυτό προσπαθεί να διορθώσει ο Νταμπράουσκας. Τη σταθερότητα που λέγαμε. Οι νίκες στα λεγόμενα μεγάλα ματς δείχνουν τις τεράστιες δυνατότητες του ΟΦΗ, οι γκέλες στα υπόλοιπα δείχνουν τον δρόμο που χρειάζεται να διανύσει για να φτάσει στο σημείο εκείνο που θα υπάρχει η ισορροπία.

«Το γεγονός ότι πάμε σε κάθε παιχνίδι και ξέρουμε πως μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς είναι ήδη κάτι καλό. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να διαλέξεις ποια παιχνίδια θα χάσεις και ποια θα κερδίσεις. Το πιο σημαντικό είναι η σταθερότητα και η εξέλιξη». Το είπε και ο Λιθουανός, ο οποίος αν μη τι άλλο ξέρει καλύτερα από τον καθένα την ομάδα του. Ξέρει, πλέον και τον κόσμο του ΟΦΗ. Τον έμαθε για τα καλά. Γνωρίζει ότι η αποθέωση από τη γκρίνια χωρίζονται από μία λεπτή γραμμή, γνωρίζει πόσο απαιτητικός είναι, αυτό που μένει είναι να τον μάθει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του. Ασκήσεις ηρεμίας στους φιλάθλους.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.