Οι δανεικοί και η win-win κατάσταση με Γρίβα

ΟΦΗ

Ο απολογισμός των δανεικών του ΟΦΗ και η περίπτωση του Φροίξου Γρίβα που δείχνει το δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις.

H επιστροφή του Φροίξου Γρίβα στον ΟΦΗ μετά το τέλος του δανεισμού του στην Καλαμάτα, φέρνει στην επιφάνεια το θέμα των δανεικών του Ομίλου και τη διαχείρισή τους από εδώ και στο εξής.

Ο ΟΦΗ είχε πέντε δανεικούς στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, με την περίπτωση του Γρίβα να είναι αυτή που ξεχώρισε δίχως αμφιβολία.

Ο εξτρέμ της Κρητικής ομάδας δεν βρήκε θέση στα πλάνα του Νίκου Νιόπλια και τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός στην ομάδα της Καλαμάτας μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Με τη "Μαύρη Θύελλα" αγωνίστηκε σε 19 παιχνίδια και ο απολογισμός του ήταν αν μη τι άλλο θετικός: 4 γκολ και 5 ασίστ.

Η περίπτωσή του είχε θετικό πρόσημο αφού και παιχνίδια πήρε και καλές εμφανίσεις είχε και επιστρέφει με αυτοπεποίθηση για να περάσει από το μικροσκόπιο του τεχνικού επιτελείου. Το τι θα γίνει ουδείς το γνωρίζει και αυτό θα το κρίνει ο Νιόπλιας, αλλά η απόφαση να φύγει και να πάει αλλού για να πάρει αγώνες στα πόδια του αποδείχθηκε σωστή.

Δανεικός έφυγε και ο Φελίπε Φερέιρα, ο οποίος είχε 20 αγώνες με την Κηφισιά στη Super League 2 και 1 γκολ. Στην ίδια ομάδα έπαιξε και ο Μάνος Σμπώκος μετρώντας 9 συμμετοχές.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του Βαγγέλη Νοικοκυράκη, ο οποίος είχε μία γεμάτη χρονιά στη Super League 2 με την φανέλα της Επισκοπής.

Τέλος, ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης αγωνίστηκε στη Λιθουανία με τη Σούντουβα, έχοντας 3 γκολ, ενώ όταν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα εκεί επέστρεψε και πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου χωρίς όμως να πετύχει κάποιο τέρμα.

Οι παραπάνω περιπτώσεις δείχνουν ότι ο ΟΦΗ δεν έχει εκτός κάδρου τους δανεισμούς και καλά κάνει. Και όπως φαίνεται αναμένεται να "παίξουν" και αυτή τη μεταγραφική περίοδο με ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής και δεν υπολογίζονται τουλάχιστον στην παρούσα φάση (ο Λυμπεράκης, για παράδειγμα, είναι μία αντίστοιχη περίπτωση Γρίβα).

Το παράδειγμα με τον Γρίβα είναι το πιο χαρακτηριστικό και είναι αυτό που δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια. Ο νεαρός εξτρέμ, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει συμβόλαιο έως το 2024, δεν είναι παίκτης που βρίσκεται εκτός πλάνων, αλλά είναι παίκτης που θέλει την απαιτούμενη δουλειά και συνάμα την απαραίτητη ώθηση για να κερδίσει την φανέλα του ΟΦΗ. Στο χέρι του είναι τώρα που επέστρεψε να δείξει αν αξίζει να του δοθεί μία νέα ευκαιρία και να παραμείνει στο ρόστερ.

Για επιμύθιο να σημειώσουμε πως το συμβόλαιο του Φελίπε Φερέιρα λήγει το 2023, του Φροίξου Γρίβα το 2024, του Μάνου Σμπώκου το 2023, του Αλέξανδρου Γκαργκαλατζίδη το 2024 και του Βαγγέλη Νοικοκυράκη το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Καστάνιος έκανε την αρχή


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.