Οι δύο μεγαλύτερες νίκες του ΟΦΗ επί του ΠΑΟΚ

15:48 | 06/11/2019

Δύο από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του έχει πετύχει ο ΟΦΗ υποδεχόμενος τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 4-0.

Δυο από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του έχει πετύχει ο ΟΦΗ υποδεχόμενος τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 4-0.

Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1983-84, με τον Λέσλι Σάνον στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον ΟΦΗ να εξασφαλίζει το «τρίποντο» της νίκης, με δυο γκολ του Γιώργου Βλαστού (31’, 35’) και από ένα των Χρήστου Καργιώτη (47’) και Γιώργου Χριστοφή (89’).

Η δεύτερη νίκη με σκορ 4-0 καταγράφηκε στη 2η αγωνιστική της σεζόν 1992-93, με τον Ευγένιο Γκέραρντ στο «τιμόνι» της ομάδας. Ο Μιχάλης Λεοντιάδης με αυτογκόλ άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου. Στο 50’ ο Νίκος Μαχλάς έκανε το 2-0, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Νίκος Νιόπλιας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 86’ ο Μανώλης Πατεμτζής με ωραία ενέργεια και εύστοχο πλασέ.

Οι συνθέσεις εκείνου του αγώνα:

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Παυλόπουλος, Πατεμτζής, Γκουλής (87′ Παπαδόπουλος Ν.), Μουστακίδης, Γεωργαμλής, Αποσπόρης, Ντελγάδο (81′ Παπαβασιλείου), Μαχλάς, Τζουγκάνοβιτς.

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Αλεξίου, Καπετανόπουλος (30′ Μαλιούφας), Χάβος, Ηλιάδης (30′ Χιονάς), Τουρσουνίδης, Λαγωνίδης, Λεοντιάδης, Τολμπά, Μπορμπόκης, Τζούρτζεβιτς

Δείτε τα γκολ από την αναμέτρηση της σεζόν 1992-93:

*φωτό αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν ο ΠΑΟΚ έπαιξε με φανέλες του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.