Οι επίσημες ημερομηνίες για Champions και Europa League

17:31 | 17/06/2020

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις.

Ενημέρωση, δηλαδή, για το πλάνο της Ομοσπονδίας, που αφορά στις δύο διοργανώσεις, οι οποίες διακόπηκαν τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έγινε, έτσι, γνωστό, ότι για πρώτη φορά θα γίνει ένα τουρνουά 8 ομάδων με νοκ-άουτ ματς και μέσα απ’ τα οποία θα προκύψουν οι νικητές.

«Το ποδόσφαιρο οδηγεί την επιστροφή σε μια πιο φυσιολογική ζωή στην Ευρώπη», ήταν το μήνυμα του προέδρου της UEFA.

Η Πορτογαλία και η Γερμανία θα φιλοξενήσουν Final – 8 τόσο στο Champions League όσο και στο Εuropa, αντίστοιχα!

Το τουρνουά του Champions League θα διεξαχθεί στη Λισαβόνα από τις 12 έως και τις 23 Αυγούστου, ενώ η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θέλει στις 10 Ιουλίου να να κάνει την κλήρωση για τα ζευγάρια των προημιτελικών.

Για τους «16», άλλωστε, απομένουν οι επαναληπτικοί Γιουβέντους – Λυών, Μπαρτσελόνα – Νάπολι, Μπάγερν Μονάχου – Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης, που αναμένεται να διεξαχθούν το διήμερο 7-8 Αυγούστου.

Το Europa League, τώρα, θα γίνει από τις 10 έως τις 21 Αυγούστου, σε Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ και Γκελσενκίρχεν, με τον τελικό να διεξάγεται στην Κολωνία.

Στην ίδια χώρα θα πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις των «16» Ιντερ – Χετάφε και Ρόμα – Σεβίλλη, αφού δεν είχε υπάρξει πρώτο ματς για τη φάση των «16». Όσον αφορά, τώρα, στον μεγάλο τελικό του Super Cup Ευρώπης, θα φιλοξενηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη.

Ανακοινώθηκε, ακόμη, ότι οι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν παίκτες που ήδη υπήρχαν στο ρόστερ, αλλά δεν είχαν δηλωθεί. Την τρέχουσα σεζόν θα μπορούν να γίνονται πέντε αλλαγές σε ένα ματς, αλλά τρεις από την επόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Europa League: Σε νοκ άουτ ματς ο ΟΦΗ!

Στην Ελλάδα η κλήρωση του Champions League και του Europa League

Γουλβς - Ολυμπιακός: Για 5 ή 6 Αυγούστου η ρεβάνς


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.