Οι ευθύνες και το ηλεκτροσόκ που χρειάζεται μετά την ξεφτίλα

20:26 | 20/10/2022

Ο ΟΦΗ που μικραίνει και δείχνει αδούλευτη ομάδα, οι ευθύνες και το σοκ που χρειάζεται επειγόντως. Γράφει ο Δ. Καρυωτάκης.


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Μια μέρα ντροπής για τον ΟΦΗ η αποψινή. Μια ακόμα μαύρη τρύπα για την ομάδα μας που διασύρεται και που επιβεβαιώνει ότι η χρονιά θα βγει, αν βγει, δύσκολα!

Δεν είναι η ήττα (μόνο) που μας στενοχωρεί, είναι η εικόνα που βγάζει (το είπε και ο Βούρος) και που δείχνει πως είναι ένα αδούλευτο club, ένα μπουλούκι ανεμαζωξάρηδων, που πότε δίνει θλιβερή παράσταση στο Περιστέρι, πότε στην Τρίπολη και πότε στην Καισαριανή. Μια ομάδα βαθιά άρρωστη, που δεν μαρκάρει, δεν δημιουργεί, δεν μπορεί να δείξει επικίνδυνη ακόμα κι όταν παίζει με ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

Με μια αναγκαστική αλλαγή πάντα εκεί γύρω στο 30’ και μια δεύτερη στο 60’ να μας υπενθυμίζει πως η ομάδα είναι σκασμένη κι ας είναι ακόμα Οκτώβριος. Πως προετοιμάστηκε, πως αποθεραπεύεται, γιατί καταρρέουν οι παίκτες σαν χάρτινα στρατιωτάκια, έτσι χωρίς λόγο και αιτία; Υπάρχουν εξηγήσεις και θα τις δώσουν στον κόσμο;

Δεν μπορεί να ναι στραβός ο γιαλός, κάποιοι στραβά αρμενίζουν και κάτι θα πρέπει να ψελλίσουν στον κόσμο. To έκανε ο Βούρος μετά το ματς, αλλά φτάνει; Για να δούμε τι θα βγάλει η αυριανή συνάντηση Λυσάνδρου-Νιόπλια.

Ο ΟΦΗ δεν δείχνει να βελτιώνεται, δεν διαβαίνει έναν δρόμο που να δείχνει ένα ξέφωτο και να προσφέρει μια ελπίδα πως μας περιμένουν καλύτερες μέρες. Αλήθεια πιστεύει κανείς στην ομάδα πως με Ντουρμισάι και αυτόν (την καρικατούρα επιθετικού) τον Γκερέρο, μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάσταση της ομάδας; Με έναν μόνο δημιουργικό, τον Τοράλ που δεν ξέρεις αν κι αυτός σωριαστεί στην επόμενη φάση που θα πάρει την μπάλα; Με αυτόν το Μεγιάδο σκιά του εαυτού του; Ίσα ίσα ο ΟΦΗ πάει κάθε φορά ακόμα πιο πίσω, ακόμα πιο χαμηλά, δείχνει το βαρέλι να μην έχει πάτο!

Αλήθεια πως θα δώσει αυτή η ομάδα τον τελικό με τη Λαμία; Με αυτήν την εικόνα που έδειξε σήμερα; Ποιους θα συγκινήσει να βρεθούν στο πλευρό του; Γιατί μικραίνουμε κάθε βδομάδα και πιο πολύ; Και μπορεί οι Σαμαράδες να φέρνουν φαρδιά πλατιά την σφραγίδα τους σε αυτή την (κάτι σαν) ομάδα αλλά επιτέλους θα πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες κι εκεί που αναλογούν:

- Η ευθύνη του Νιόπλια, είναι τεράστια και δείχνει πια να μην μπορεί να γυρίσει το κουμπί. Εξ ου η έκτακτη συνάντηση της Παρασκευής με τον Μηνά Λυσάνδρου και οι εξελίξεις που αναμένονται.

- Η ευθύνη του υπόλοιπου σταφ για τους μυϊκούς τραυματισμούς, για την κακή φυσική κατάσταση, για το ότι η ομάδα είναι ξέπνεη και απροπόνητη είναι πάνω στο τραπέζι, αλλά η μεγαλύτερη όλων είναι η ευθύνη του Μπούση και των συν αυτώ. Αν αυτόν τον ΟΦΗ ονειρευόσασταν και σχεδιάζατε, τότε… καληνύχτα σας!

Ο ΟΦΗ με την εικόνα του στην Καισαριανή δείχνει πως δυστυχώς δεν διαφέρει από μια... μέτρια ομάδα Super league 2, και που αν δεν υπάρξει ηλεκτροσόκ, ειλικρινά, δεν έχει τύχη στην κατηγορία!

ΥΓ: Προφανώς και δεν έχει αξία να μιλάμε για πρόωρους αποκλεισμούς και πορείες στο κύπελλο που δεν θα γίνουν. Ίσως είναι και καλύτερα... η ομάδα εκπέμπει SOS, είναι για τα κυπαρισσάκια που λένε και στην Κρήτη και όσο στοχοπροσηλωμένος είναι πως δεν θα υποβιβαστεί τόσο το καλύτερο! Ας δούμε, όμως, πρώτα με ποιον προπονητή θα κατεβούμε κόντρα στη Λαμία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κηφισιά-ΟΦΗ 1-0

Τα highlights του αγώνα

Το σχόλιο του Νίκου Νιόπλια για τον αποκλεισμό

Συγγνώμη από Βούρο: «Έχουμε παίκτες με άντερα να ανατρέψουμε το κλίμα»

Συνάντηση Λυσάνδρου-Νιόπλια και όλα ανοιχτά!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.