Οι καλοί «μαθητές» του ΟΦΗ

Απόψεις

Τα φιλικά με τον Πλατανιά έδειξαν πως στον Όμιλο υπάρχει διαρκή βελτίωση.

Τα δύο «τεστ» με τους Χανιώτες είχαν τα θετικά τους για τον ΟΦΗ, που, εκτός των άλλων, μπόρεσε να διατηρηθεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Τα παιχνίδια αυτά είχαν διαφορετική εικόνα για τους «ασπρόμαυρους». Στο Μάλεμε, δηλαδή, δεν είχαν τόσο καλή απόδοση, όσο το Σάββατο (07/09) στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο κοινός παρανομαστής, ωστόσο, των συγκεκριμένων αναμετρήσεων ήταν πως οι παίκτες του Γιώργου Σίμου είναι καλοί… μαθητές και εμφανίστηκαν «διαβασμένοι».

Τόσο στην αναμέτρηση των Χανίων, που δεν άρεσαν, όσο και σε αυτή του Παγκρήτιου, που ήταν εξαιρετικοί, το πιο σημαντικό στοιχείο, είναι πως έδειξαν ότι πλέον γνωρίζουν ακριβώς τι ζητάει το τεχνικό επιτελείο και από ματς σε ματς θα παρουσιάζονται βελτιωμένοι.

Το «χτίσιμο» από τα μετόπισθεν, η κυκλοφορία της μπάλας με υπομονή, το γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, οι σωστές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και η πίεση στον αντίπαλο είναι στοιχεία που θέλει να έχει ο ΟΦΗ στο παιχνίδι του.

Και οι ποδοσφαιριστές του Ομίλου έχουν πια κατανοήσει πλήρως τη φιλοσοφία του κλαμπ, ενώ μαθαίνουν όλο και περισσότερο τους ρόλους τους.

Από τον πρώτο, δηλαδή, μέχρι τον τελευταίο, υπάρχει η ξεκάθαρη πρόθεση ν’ ακολουθήσει το πλάνο, ακόμη κι όταν σε κάποιες περιπτώσεις δε βγαίνουν πράγματα στο χορτάρι.

Ο ΟΦΗ έχει μπει πια στις σωστές «ράγες» και με την αδιάκοπη δουλειά που γίνεται , η εξέλιξη θεωρείται δεδομένη.

Η ομάδα του Ηρακλείου διαθέτει πια άλλη αυτοπεποίθηση και ο χρόνος κυλάει υπέρ της. Υπάρχουν σίγουρα και οι αστάθμητοι παράγοντες, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζουν τις ισορροπίες, όμως σε γενικές γραμμές οι «ασπρόμαυροι» φαίνεται ολοφάνερα ότι έχουν ανέβει επίπεδο. Αγωνιστικά, αλλά και στο κομμάτι της νοοτροπίας.

Το συγκρότημα του Σίμου, χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες, έχει «σμιλέψει» ένα διαφορετικό «χαρακτήρα» και δείχνει ικανό, μέσα από την ενδεδειγμένη διαδικασία, να βγάζει ανωτερότητα και κυριαρχία έναντι των αντιπάλων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα γκολ της φιλικής νίκης του ΟΦΗ

ΟΦΗ-Πλατανιάς 3-1

Τα «κλικ» του φιλικού στο Παγκρήτιο

«Όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι στον ΟΦΗ»

 

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.