Με φόρα από το πρωτάθλημα

18:56 | 07/09/2019

Εντυπωσιακός ο ΟΦΗ στο α' μέρος, επιβλήθηκε εύκολα 3-1 του Πλατανιά στο φιλικό στο κεκλεισμένων των θυρών Παγκρήτιο.

Ο ΟΦΗ συνέχισε τις θετικές του εμφανίσεις, ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο του στο Παγκρήτιο Στάδιο και έδειξε έτοιμος για την επανέναρξη της Super League 1 και το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο Γουάλι υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά χρησιμοποιήθηκαν οι Μπράουν, Μαρινάκης, Νάστος και Δεληγιαννίδης.

Οι Νέιρα και Σακόρ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και ο Ναμπί ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο. Στις πτέρυγες της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Βαζ και Σεμέντο και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέντο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μαντζάρης κάθισε κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων και την τριάδα στα μετόπισθεν συνέθεσαν οι Μάικιτς, Σάαντο και Τσαμούρης.

Ο Ρεβυθόπουλος είχε όλη τη δεξιά πτέρυγα, ο Πασχαλάκης την αριστερή και την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή αποτέλεσαν οι Σμυρλάκης, Παπουτσογιαννόπουλος και Νίλι. Οι Μπιανκόνι και Λουκίνας ήταν το επιθετικό δίδυμο των «κόκκινων».

Πετούσε «φωτιές»

Στην πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ. Στο 13’ σε όμορφη αντεπίθεση, ο Σακόρ σέντραρε και ο Βαζ με κεφαλιά «ψαράκι» σημείωσε το 1-0. Το σύνολο του Σίμου ήταν κεφάτο και στο 19' απείλησε με τον Φιγκεϊρέντο.

Στο επόμενο λεπτό, πάντως, από ωραίο συνδυασμό στο κόρνερ, ο Βαζ «έστρωσε» στον Νάμπι, που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0.

Με πλήρη έλεγχο, πολύ καλή κυκλοφορία και υπομονή, ο ΟΦΗ συνέχισε ανάλογα και στο 32’ είχε δοκάρι, έπειτα από τεχνικό μακρινό πλασέ του Σεμέντο.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν επέτρεψε στους Χανιώτες ν’ απειλήσουν, πλην μίας φάσης στο 37’, όταν από λάθος στο κέντρο, ο Νίλι βρήκε τον Λουκίνα, που σούταρε άουτ.

Στο 40’, βέβαια, οι παίκτες του Σίμου «έκρυψαν» την μπάλα, με τον Σακόρ ν’ αλλάζει γρήγορα με τον Ναμπί, ο οποίος έβγαλε «μάτι» τον Φιγκεϊρέντο, που με δυνατό συρτό σουτ «έγραψε» το 3-0.

Το ημίχρονο έκλεισε με άλλο ένα γκολ, όταν ο Λουκίνας ελίχθηκε υπέροχα στο 43’ και με αριστερό φαλτσαριστό σουτ μείωσε σε 3-1.

Ξανά ανώτερος

Στις αρχές της επανάληψης (48’) ο ΟΦΗ είχε μια καλή στιγμή με τον Σακόρ, ωστόσο στο 50’ το συγκρότημα του Τάτση «άγγιξε» και ένα δεύτερο τέρμα, αλλά το μονοκόμματο πλασέ του Λουκίνα, έπειτα από τη σέντρα του Μπιανκόνι, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Παρά τις πολλές εκατέρωθεν αλλαγές, το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό. Ο Πλατανιάς ήταν πιο βελτιωμένος, ωστόσο ο Όμιλος διατηρούσε την πρωτοβουλία.

Στο 65’, μάλιστα, ο Ναμπί εκτέλεσε το φάουλ, ο Γκοτ απέκρουσε και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι νικητές είχαν αρκετές ωραίες συνεργασίες και στο 71’, σε μία απ’ αυτές, ο Σεμέντο σούταρε άουτ από θέση βολής.

Η πίεση συνεχίστηκε για τους γηπεδούχους, που μέχρι το φινάλε απείλησαν στο 77’ με τον Φιγκεϊρέντο και στο 81’ με τον Σεμέντο.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι (46’ Σωτηρίου), Μπράουν (66’ Κουτρουμπής), Μαρινάκης, Νάστος (82’ Περδίκης), Δεληγιαννίδης (55’ Κοροβέσης), Νέιρα (82’ Σουρνάκης), Σακόρ (66’ Στάικος), Ναμπί, Βαζ (55’ Τσιλιανίδης), Σεμέντο (82’ Ντίνας), Φιγκεϊρέντο (82’ Νοικοκυράκης).

Πλατανιάς (Γιάννης Τατσής): Μαντζάρης (46’ Γκοτ), Ρεβυθόπουλος, Τσαμούρης, Σάαντο (55’ Ρουσάκης), Σμυρλάκης (46’ Μποσέτι), Μπιανκόνι (75’ Κωστίκος), Νίλι (75’ Καρβούνης), Πασχαλάκης (46’ Ποζατζίδης), Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Καραγκούνης), Λουκίνας (59’ Ματέους Λεϊρία), Μάικιτς (55’ Τοπαλίδης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Το live του ματς

Έκλεισε στη NOVA ο ΟΦΗ

Αυτό είναι το deal με τη NOVA

Φόρεσε λάθος φανέλα ο Σακόρ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.