Οι μεταγραφές, η Ολλανδία και η πρωτόγνωρη χρονιά που έρχεται

Απόψεις

Έχει αργήσει ο ΟΦΗ στις μεταγραφές; Και γιατί η Ολλανδία είναι το κρίσιμο χρονικό σημείο;

Ο ΟΦΗ μεταγραφές δεν έχει αρχίσει να κάνει, η σχετική γκρίνια και η ανυπομονησία υπάρχει, ωστόσο το θέμα δεν είναι πότε η Κρητική ομάδα θα ανακοινώσει την πρώτη της μεταγραφή (θα γίνει κι αυτό και σύντομα), αλλά η ονοματολογία... που δεν υπάρχει.

Και δώσ'του ονόματα για άλλες ομάδες δεξιά κι αριστερά, η τροφή στην "πείνα" του οπαδού, καταλαγιάζει κάπως την αγωνία, ηρεμεί τα πλήθη. Αντίθετα, ο ΟΦΗ κινείται με μυστικοπάθεια, ένας Ντρέσεβιτς, ένας Σεμέντο, άντε κι ένας Ρισβάνης. Τίποτε άλλο. Ο κόσμος μοιάζει με το meme του Εσκομπάρ από τη γνωστή τηλεοπτική σειρά.

Οι στόχοι έχουν εντοπιστεί, ονόματα δεν έχουν βγει προς τα έξω, ο Όμιλος συνεχίζει τις επαφές χωρίς να βγαίνει τίποτε προς τα έξω, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για καλές περιπτώσεις που χρειάζονται και τα ανάλογα παιχνίδια τακτικής (άρα και υπομονής), οπότε μέχρι τις ανακοινώσεις τρώμε τα νύχια και περιμένουμε.

Η κουβέντα, όμως, περιστρέφεται γενικότερα στην Ολλανδία. Στις 15 του Ιουλίου ο ΟΦΗ ταξιδεύει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και ουσιαστικά είναι το σημείο "κλειδί", αφού εκεί είναι επιτακτική ανάγκη ο Νίκος Νιόπλιας να έχει στη διάθεσή του τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τουλάχιστον κάποια από αυτά.

Γιατί τέτοια πρεμούρα με την Ολλανδία; Πέρυσι για παράδειγμα που ο Τοράλ και ο Γκαγιέγος ήρθαν πολύ πιο μετά έγινε κάτι; Οκ, φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και έχει τονιστεί αρκετές φορές δια στόματος Νιόπλια. Φέτος έχουμε Μουντιάλ, φέτος έχουμε... παύση εργασιών τον χειμώνα, φέτος θα είναι μία περίεργη και σίγουρα πρωτόγνωρη χρονιά.

Πέρυσι ο ΟΦΗ, στην κανονικότητα, φόρτσαρε από Νοέμβριο και ύστερα. Μία χαρά τα πήγαινε και μέχρι τον Νοέμβριο, αλλά στη συνέχεια η ομάδα "έδεσε", οι απουσίες ελαχιστοποιήθηκαν και είδαμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Μόνο που φέτος Νοέμβριος... δεν θα υπάρχει. Με τη διακοπή του χειμώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όλες οι ομάδες βρίσκονται σε αυτή την παράξενη συνθήκη να φορτσάρουν από νωρίς. Σε αυτή τη συνθήκη είναι και ο ΟΦΗ που θέλει να μπει δυνατά στο πρωτάθλημα, να χτίσει μία καλή βαθμολογική συγκομιδή και έπειτα να πάει στην προετοιμασία... part 2 ελέω της αναγκαστικής διακοπής μέχρι να μάθουμε τον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή.

Γιατί, λοιπόν, η πρεμούρα των μεταγραφών μέχρι την Ολλανδία; Η απάντηση είναι στο... Μουντιάλ και στα διαφορετικά δεδομένα. Ο ανταγωνισμός και εφέτος θα είναι υψηλός για την είσοδο στα πλέι οφ, ο ΟΦΗ έχει ξεκάθαρο στόχο να μπει στην πρώτη εξάδα, άρα αυτομάτως δημιουργείται η πίεση για ένα καλό ξεκίνημα, ένα δυνατό "χτίσιμο" των βάσεων για την επανέναρξη και την ορμή στην επανεκκίνηση. Μη τρέχει μετά.

Ο χρόνος αυτή τη στιγμή δεν είναι εναντίον του ΟΦΗ ούτε χρειάζεται πανικός. Ο θυμόσοφος λαός λέει πως το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Ο ΟΦΗ έχει κορμό, έχει και ελλείψεις, υπομονή χρειάζεται και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Μέχρι την Ολλανδία και τα φιλικά του "μονταρίσματος" έχουμε κάτι περισσότερο από 15 μέρες. Μετά, όμως, δεν πρέπει να χαθεί κι άλλος χρόνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φελίπε - Λάμπρου: Ας τους ξεχάσει ο ΟΦΗ

Ο... μεταγραφικός οδηγός του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.