Οι μεταγραφές, οι «πρώτοι στόχοι» και το plan b

Απόψεις

Οι εναλλακτικές μεταγραφικές επιλογές είναι πιθανό καθορίσουν πράγματα στον ΟΦΗ της νέας σεζόν.

Οι βασικοί στόχοι του Ομίλου στο μεταγραφικό «παζάρι» δεν έχουν κλείσει αλλού, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος, Μηνάς Λυσάνδρου, στην πρόσφατη συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Η τοποθέτηση του μπορεί να έχει διπλή ερμηνεία. Και τη θετική και την αρνητική της.

Από τη μία, δηλαδή, οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν μέσα στα πρωταρχικά «θέλω» τους, ενώ επικρατεί η αίσθηση πως πρόκειται για αξιόλογες περιπτώσεις.

Αυτός, εξάλλου, να είναι ενδεχομένως και ο λόγος που υπάρχει μία σχετική καθυστέρηση και πλην του Πασαλίδη, δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες προσθήκες.

Οι υποθέσεις που έχει ανοιχτές ο ΟΦΗ είναι δυνατές και γι’ αυτό θέλουν ένα εύλογο διάστημα για να κλείσουν.

Από την άλλη, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την επιτυχία των διαπραγματεύσεων, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για τη διαμόρφωση του ρόστερ της καινούργιας περιόδου.

Και σ’ αυτό το σημείο… κάνει την εμφάνιση της η αρνητική πλευρά της δήλωσης Λυσάνδρου. Ο ΟΦΗ δεν έχει «σύμμαχο» το χρόνο και εφόσον οι βασικές επιλογές δεν προχωρήσουν σε ικανοποιητικό ποσοστό, τότε η κατάσταση θα έχει δυσκολέψει.

Το σύνολο του Νιόπλια έχει αρχίσει το «χτίσιμο» και από το «παζλ» λείπουν-θεωρητικά-πολλά και κομβικά κομμάτια.

Θα πρέπει, έτσι, να τεθεί σε ισχύ το plan b του Ομίλου, το οποίο-και πάλι θεωρητικά-δεν περιλαμβάνει το ίδιο ποιοτικές μονάδες, επειδή ακριβώς δεν ήταν εξαρχής στις κορυφαίες προτιμήσεις των επικεφαλής.

Είναι δεδομένο ότι οι δεύτερες λύσεις στη λίστα του τεχνικού επιτελείου μπορεί να έχουν ρυθμιστικό ρόλο στην πορεία των «ασπρόμαυρων» στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

Το σίγουρο είναι πως απαιτούνται εύστοχες κινήσεις, από τη στιγμή κιόλας που παρατηρείται μία σχετική αργοπορία στο θέμα των νέων αποκτημάτων.

Ο ΟΦΗ έχει ήδη πολλές καλές μονάδες στη «μηχανή» του, όμως με τον Τσιλιανίδη να είναι ουσιαστικά off για πολύ καιρό και τον Ναμπί ν’ αποτελεί ένα ερωτηματικό, μετά την πολύμηνη αποχή του, η ενίσχυση μοιάζει κάτι παραπάνω από αναγκαία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δοκιμάζεται από τον ΟΦΗ νεαρός Άγγλος γκολκίπερ

«Στρατηγός» Λυσάνδρου

Η σημασία των έργων στο «Γεντί Κουλέ»

Οι λεπτομέρειες για τα διαρκείας του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.