«Στρατηγός» Λυσάνδρου

Απόψεις

Η συζήτηση για τις μεταγραφές και τους στόχους του ΟΦΗ και ο ηγετικός Μηνάς Λυσάνδρου που δεν φοβήθηκε να θέσει ψηλά τον πήχη

Είθισται «μεταξύ τυρού και αχλαδιού» να βγαίνουν οι καλύτερες ειδήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση δεν βγήκαν μόνο ειδήσεις, αλλά μία εξωστρέφεια που είχε ανάγκη ο ΟΦΗ τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η συνάντηση των δημοσιογράφων το μεσημέρι της Τετάρτης με τον Μηνά Λυσάνδρου και τον Ηλία Πουρσανίδη ήταν αυτό που έπρεπε να κάνει ο Όμιλος κυρίως σε ό,τι αφορά τα τρέχοντα ζητήματα ενόψει νέας χρονιάς. Μία ενημέρωση για το πού και πώς κινείται. Και επειδή, όπως καταλαβαίνετε, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως στα μεταγραφικά, μέσα από τα οποία καθορίζονται και οι στόχοι, ο ΟΦΗ «ανακοίνωσε» τι ακριβώς θέλει τη νέα χρονιά. Και σε αυτό το κομμάτι ο κ.Λυσάνδρου ήταν ξεκάθαρος: «Πλέι οφ και όσο πιο ψηλά γίνεται στο Κύπελλο».

Αυτό σημαίνει ότι ο πήχης πήγε ψηλά. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, ο πήχης πήγε στην κανονικότητά του. Ο CEO του ΟΦΗ θα μπορούσε να κρυφτεί πίσω από τις λέξεις, να πει «λόγια του αέρα» και να αποφύγει τις μεγάλες κουβέντες που μπορεί στο μέλλον να τον εκθέσουν. Όχι. Επέλεξε την αλήθεια και ήταν ξεκάθαρος: το μέγεθος και η ιστορία του ΟΦΗ προστάζουν υψηλές θέσεις και υψηλούς στόχους. Ό,τι, δηλαδή, δεν κατάφερε την περασμένη σεζόν.

Το ίδιο και για τις μεταγραφές. Σύμφωνα με αυτά που είπε και αυτά που αντιληφθήκαμε, ο ΟΦΗ πάει για παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα για να βοηθήσουν και να κάνουν τη διαφορά. Και το ότι παρουσιάζεται μία σχετική καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός πως πρόκειται για πολύ καλές περιπτώσεις που χρειάζονται υπομονή και σωστούς χειρισμούς.

Ψηλά ο πήχης. Ξεκάθαρα. Ο Μηνάς Λυσάνδρου δεν φοβήθηκε να πάρει το ρίσκο. Και να είστε σίγουροι πως όπως πήρε το ρίσκο θέτοντας υψηλούς στόχους και δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες δεν θα φοβηθεί να δεχθεί τη σκληρή κριτική.

Κρατήστε και κάτι τελευταίο: απέφυγε τη λέξη υπομονή και το τόνισε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνάντησης. «Δεν θα ζητήσω υπομονή», επανέλαβε σε λούπα. Ξέρει που ήρθε, ξέρει τι θέλει ο κόσμος και ξέρει ότι στο τέλος θα κριθούν όλοι. Επίσης ξέρει και τη δουλειά -όπως λέμε στην καθομιλουμένη- οπότε θα κάνει το καλύτερο για έναν διαφορετικό ΟΦΗ, πιο ανταγωνιστικό και πιο... κανονικό.

Οκ, για τον κόσμο αυτά δεν λένε πολλά. Μεταγραφές θέλει, επιζητά κινητικότητα, διψάει για ανακοινώσεις. Οι φίλαθλοι λειτουργούν σε διαφορετικό σύμπαν από τις διοικήσεις και αυτό ισχύει σε όλες τις ομάδες. Μόνο που ελάχιστες ομάδες, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, έχουν στέρεες βάσεις, κανονικό επενδυτή και ποδοσφαιρανθρώπους που δουλεύουν για το καλό του συλλόγου. Μία εξ αυτών είναι ο ΟΦΗ. Και στο τέλος της βραδιάς, όση γκρίνια και να διοχετεύεται στα social media, αυτό είναι που μετράει. Το ξέρει και ο πιο απαιτητικός και γκρινιάρης οπαδός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λυσάνδρου: «Στόχος τα πλέι οφ και ψηλά στο Κύπελλο»

Οριστικό: Την άλλη εβδομάδα βγαίνουν τα διαρκείας του ΟΦΗ

«Καμία ευθύνη της διοίκησης στο θέμα Τσιλιανίδη»

Δεν τίθεται θέμα Παγκρητίου για τον ΟΦΗ

Σε συζητήσεις ο ΟΦΗ για τηλεοπτική μετάδοση των φιλικών

Η ατάκα του Λυσάνδρου για τις μεταγραφές

Καμία εξέλιξη στον ΟΦΗ με το τηλεοπτικό συμβόλαιο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.