Οι νέες συνθήκες «δείχνουν» ένα διαφορετικό ντέρμπι

09:27 | 13/10/2020

Οι τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό αυξάνουν το βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού για τον Όμιλο.

Ο ΟΦΗ μπήκε σε εβδομάδα πρωταθλήματος και έχει μπροστά του εντός έδρας έργο κόντρα στο «τριφύλλι» (18/11).

Εκ προοιμίου η αποστολή των «ασπρόμαυρων» δεν ήταν εύκολη, αφού, παρά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ο αντίπαλος είναι αρκετά δυνατός.

Και ενώ οι «πράσινοι» θα έρχονταν Ηράκλειο και κάκιστη ψυχολογία, μετά τις συνεχόμενες «γκέλες», η κατάσταση διαφοροποιήθηκε τις τελευταίες ώρες.

Η απομάκρυνση του Πογιάτος από τον πάγκο δημιουργεί πλέον νέα δεδομένα. Ο Μπόλονι είναι ο επικρατέστερος διάδοχος και σημασία έχει ότι ο Παναθηναϊκός, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση του «Γεντί Κουλέ», επιχειρεί μία καινούργια αρχή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το πνεύμα συσπείρωσης και αυταπάρνησης αυξάνεται από… μόνο του. Άπαντες θέλουν ν’ αφήσουν πίσω τους τις ασχήμιες του «χθες» και να παρουσιάσουν το καλύτερο τους «πρόσωπο». Το συγκεκριμένο στοιχείο τους κάνει, έτσι, ακόμη πιο επικίνδυνους.

Το συγκρότημα, ωστόσο, του Γιώργου Σίμου οφείλει να μείνει μακριά από το restart του Παναθηναϊκού και απλά πρέπει να υπηρετήσει το πλάνο του.

Τα προβλήματα, εξάλλου, είναι τόσα πολλά και σημαντικά για τον ΟΦΗ, που περιπλέκουν αρκετά την κατάσταση. Ο Όμιλος, πάντως, θα ήταν μέγα λάθος να σταθεί ιδιαίτερα στις αλλαγές του «τριφυλλιού» και να μην εμφανιστεί απόλυτα συγκεντρωμένος.

Πρόκειται για μία κρίσιμη συνάντηση για την ομάδα του Ηρακλείου. Πριν τη διακοπή της Super League 1, οι «ασπρόμαυροι» είχαν παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης, έστω κι αν με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ δε συνοδεύτηκαν από θετικά αποτελέσματα.

Ο ΟΦΗ, επομένως, θέλει να συνεχίσει ανοδικά και, παρά τις απουσίες του, να επιστρέψει στις επιτυχίες μέσα από καλή «εικόνα».

Είναι γεγονός, επίσης, πως από νωρίς το σύνολο του Σίμου πρέπει ν’ αποδείξει ότι διαθέτει πια «βάθος» στο ρόστερ του και τα όποια κενά μπορούν να καλυφθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία έξτρα λύση με Παναθηναϊκό

Επιστροφές και απουσίες στην προπόνηση του ΟΦΗ

Σε «αναμμένα κάρβουνα» ο Σίμος!

Τι έδειξαν οι εξετάσεις του Σολίς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.