Οι νυν πρώην και οι… πρώην νυν…

08:27 | 23/03/2018

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τις φανέλες τόσο του ΟΦΗ όσο και του Εργοτέλη, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, αλλά και διαχρονικά. Ας σταθούμε σε αυτούς που υπάρχουν τώρα στα ρόστερ των δύο ομάδων.

Συνολικά εννέα παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ των δυο ομάδων έχουν παίξει και στον αντίπαλο που θα έχουν το Σάββατο (24/3). Επτά από αυτούς είναι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ και δύο του Εργοτέλη.

Στον ΟΦΗ έχουν υπάρξει παίκτες του Εργοτέλη, οι δύο από τους τρεις τερματοφύλακες που διαθέτει η ομάδα. Ο Γιάννης Παναγιώτου έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στις ομάδες υποδομής του Εργοτέλη, όπως και ο Γιάννης Δερμιτζάκης, ο οποίος για μια πενταετία ανήκε στους κιτρινόμαυρους και συγκεκριμένα από το 2011 μέχρι το 2016, έχοντας όμως μόλις 90 λεπτά συμμετοχής σε επίσημους αγώνες.

Στις ομάδες υποδομής του Εργοτέλη έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και ο Μανόλης Μονιάκης όπου βρισκόταν μέχρι το 2006 όπου μετακινηθεί στον ΟΦΗ. Τα κιτρινόμαυρα φορούσε στο παρελθόν και μάλιστα σε δύο διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους και ο έτερος αριστερός μπακ του Ομίλου, ο Γιάννης Κοιλιάρας. Από το 2008 μέχρι το 2010 (32 λεπτά συμμετοχής) και επίσης από το 2013 μέχρι το 2015 με 368 επίσημα αγωνιστικά λεπτά.

Από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στον Εργοτέλη και ανήκουν σήμερα στον ΟΦΗ είναι βέβαια και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Ο Θεσσαλός μέσος έγινε γνωστός στο ποδοσφαιρικό στερέωμα όταν πήρε μετεγγραφή στον Εργοτέλη από τον Ηρακλή Χάλκης το 2007. Με τους κιτρινόμαυρους έχει δύο θητείες, αρχικά από το 2007 μέχρι το 2009 με 40 συμμετοχές και 5 γκολ, αλλά και την αγωνιστική χρονιά 2011-2012 με 27 συμμετοχές και 1 γκολ.

Ξεχωριστή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την περίπτωση του Σέρχιο Λεάλ, ο οποίος όπως οι Κοιλιάρας και Κουτσιανικούλης έχει διπλή θητεία στον Εργοτέλη. Ξεχωριστή για το ότι πήγε στους κιτρινόμαυρους στα «καλά» τους χρόνια, όπου αγωνίσθηκε από το 2009 μέχρι και το 2012 σε 70 αγώνες πετυχαίνοντας 17 γκολ, ενώ η δεύτερη θητεία του ήταν στα «δύσκολα» της Γ’ Εθνικής πέρσι, όπου στους 23 αγώνες που έπαιξε και με τα 12 γκολ που πέτυχε ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου.

Παίκτης του Εργοτέλη έχει υπάρξει όπως έχουμε ήδη τονίσει σε άλλο θέμα και ο Δημήτρης Μάνος, την αγωνιστική χρονιά 2015-2016 όπου είχε 14 συμμετοχές και 5 γκολ.

Στους κιτρινόμαυρους τώρα βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν φορέσει και τη φανέλα του ΟΦΗ. Ο Αντώνης Μπουρσέλης και ο μεγάλος απόντας  Μανόλης Ροβίθης.

Ο Μπουρσέλης αγωνίσθηκε στον ΟΦΗ την περασμένη αγωνιστική χρονιά, όπου είχε 6 συμμετοχές, ενώ ο Ροβίθης ήταν ποδοσφαιριστής του Ομίλου για δύο φορές, την πρώτη από το 2012 μέχρι και το 2015 με 32 συμμετοχές και 1 γκολ, αλλά τη δεύτερη μισή της περσινής όπου είχε 1 συμμετοχή.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.