Οι παίκτες να δουν την παρουσίαση του Νιόπλια!

Απόψεις

Να παίζει σε λούπα το βίντεο στα αποδυτήρια. Μόνο έτσι θα «ξυπνήσουν» και θα συνειδητοποιήσουν την κατάσταση

Λέμε πολλές φορές εμείς οι δημοσιογράφοι για τις αλλαγές προπονητών, γι' αυτό το σοκ που μπορεί να προκαλέσουν, την αλλαγή του διακόπτη, όπως χαρακτηριστικά το ανέφερε και ο Γιώργος Σαμαράς, την ψυχολογία, αυτή την ομιλία που θα αλλάξει την κατάσταση.

Αυτό που περιμένουμε να γίνει και στην περίπτωση του Νίκου Νιόπλια. Γιατί όλα δεν είναι τακτική στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι όλα συστήματα και build-up. Είναι και αυτή η ρημάδα η ψυχολογία, η «σφαλιάρα» που χρειάζεσαι για να ξυπνήσεις. Και αυτή τη «σφαλιάρα» τη δεδομένη χρονική στιγμή μόνο ο Νιόπλιας θα μπορούσε να τη «δώσει».

Δεν χρειάζονται πολλά. Απλώς οι ποδοσφαιριστές να δουν το βίντεο της παρουσίασης του 56χρονου προπονητή. Σε περίπου μία ώρα τα είπε όλα: τι χρειάζεται, τι έχει και τι δεν έχει ο ΟΦΗ, τι πρέπει να κάνει στη συνέχεια και πώς θα σωθεί η χρονιά.

Η παρουσίαση Νιόπλια είναι το καλύτερο «μάθημα», το καλύτερο τονωτικό για τη συνέχεια. Για να βγει ο ΟΦΗ από το αγωνιστικό βάλτο και να κοιτάξει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Για να τελειώσει αυτή η εφιαλτική, όπως εξελίχθηκε και ουδείς περίμενε, χρονιά και να γίνει το restart το καλοκαίρι.

Δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο οι παίκτες του Ομίλου. Δεν έγιναν ξαφνικά άχρηστοι, ρε διάολε. Δεν μιλάμε εδώ για ποιότητα, έχει ξεφύγει πλέον η συζήτηση από αυτή. Εδώ μιλάμε για τα βασικά. Μία πάσα στο μισό μέτρο. Να σταματήσει το τρέμουλο στα πόδια, να φύγει το άγχος, να γίνει το βάρος της φανέλας του ΟΦΗ η δύναμη για τη συνέχεια.

Ο Νιόπλιας δεν ανέλαβε τον ΟΦΗ για να τους μάθει ποδόσφαιρο, αλλά για να τους μάθει πώς θα γίνουν ξανά μαχητές. «Εγώ όταν ήμουν παίκτης και έβγαινα στο γήπεδο αισθανόμουν πιο δυνατός απ' όλους», είπε σε μία αποστροφή των δηλώσεών του. Αυτό ακριβώς θέλει ο ΟΦΗ. Παίκτες που να βγαίνουν και να μεταδίδουν τον τρόμο στα μάτια των αντιπάλων.

Η αρχηγική εμφάνισή του στην παρουσίαση της Τρίτης είναι ο οδηγός για τη συνέχεια. Το βίντεο πρέπει να παίζει στη λούπα στα αποδυτήρια ξανά και ξανά. Ο Νιόπλιας δεν φοβήθηκε να βάλει το κεφάλι του στο ντορβά. Το έκανε για την αγάπη του, για την τρέλα του. Το ίδιο να κάνουν και οι ποδοσφαιριστές. Να τον μιμηθούν. Για τον εγωισμό τους, για την ιστορία του ΟΦΗ. Και μόνο για τον Νιόπλια να το κάνουν, φτάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είκοσι χρόνια μετά, ιδού η Ρόδος...

Αρχηγικός Νιόπλιας: «Με στόχο και πίστη θα τα καταφέρουμε»!

Γιώργος Σαμαράς: «Ακούμε την κριτική, θέλουμε θετική ενέργεια»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.