Είκοσι χρόνια μετά, ιδού η Ρόδος...

Απόψεις

Ο Νιόπλιας παραλαμβάνει καμμένη γη. Αλλά γι’ αυτό είναι οι κανονικοί προπονητές. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Ο Νίκος Νιόπλας δεν ήταν ποτέ προπονητής του ΟΦΗ, ήταν κάτι παραπάνω: ο πιο εμβληματικός μετά τον Γκέραρντ ποδοσφαιράνθρωπος στην ιστορία του συλλόγου.

Η περίσταση τον αδικεί: καλείται να σώσει το βαπόρι από το ναυάγιο τη στιγμή ακριβώς που έχει πάρει κλίση για το βυθό. Δεν είναι η πρώτη φορά, του είχε ξανασυμβεί 4 χρόνια και δυο κατηγορίες πίσω. Ο Νιόπλιας πετάει για δεύτερη φορά στα σκουπίδια ένα νταμπλ με τον Παναθηναϊκό, έναν τελικό ευρωπαϊκού με ελληνική Εθνική ομάδα και μια θητεία ομοσπονδιακού στην Εθνική Κύπρου και αναλαμβάνει να σώσει τον ΟΦΗ από την κατηγορία στην οποία τον ανέβασε κάποτε από το -17. Μαγκιά του τότε, μαγκιά του και τώρα.

Λένε όλοι ότι ο Νιόπλιας ήταν η προφανής επιλογή για προπονητής του ΟΦΗ στην παρούσα συγκυρία. Ήταν αυτό και κάτι παραπάνω: ο μοναδικός κανονικός προπονητής που υπήρχε στον ΟΦΗ. Καλός ο Σίμος για μαθητευόμενος (μάγος), αλλά αυτή η δουλειά είναι για επαγγελματίες. Αν ο Νιόπλιας καταφέρει να ισιώσει το καράβι θα έχει καταφέρει ένα μικρό θαύμα. Όχι σαν αυτό της επανόδου από το -17 στη Γ’ Εθνική, μεγαλύτερο.

Ο Νιόπλιας δεν παραλαμβάνει κανονική ομάδα, παραλαμβάνει καμμένη γη. Αλλά γι’ αυτό είναι οι κανονικοί προπονητές, για να κάνουν αυτό που οι μαθητευόμενοι (μάγοι) δεν μπορούν.

Πριν από 20 χρόνια ο Νιόπλιας, ποδοσφαιριστής ακόμα τότε, έμπαινε σημαιοφόρος στη μάχη για σωτηρία του ΟΦΗ στα μπαράζ της Ρόδου με τον ΠΑΣ. Είκοσι χρόνια μετά ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πορωτική ομιλία Νιόπλια: «Δεν θα είμαστε σε άλλη κατηγορία»

O Νιόπλιας, τα αποδυτήρια και η 2η θητεία

Άποψη: Τώρα όλοι μαζί στο πλευρό του Νικόλα... κι ό,τι βγει!

Άποψη: Η σωτηρία της ψυχής... και του ΟΦΗ, είναι πολύ μεγάλο πράγμα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.