Οι πανηγυρισμοί μπορούν να περιμένουν…

Απόψεις

Το ότι δεν κατάφερε ο ΟΦΗ να νικήσει στα Περιβόλια και να… ξετυλίξει το χρυσόχαρτο από τον φελλό της σαμπάνιας των πανηγυρισμών, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς πως είναι αποτυχία.

«Ξενέρωμα» ναι, ήταν. Όταν κρατάς τη νίκη στα χέρια σου για 92 λεπτά και στις καθυστερήσεις δέχεσαι γκολ, δεν είναι ότι το καλύτερο. Παρόλα αυτά δεν είναι ικανό να φρενάρει τη δυναμική της μεγάλης επιστροφής, που τόσο στωικά περίμεναν τρία χρόνια τώρα, όλοι όσοι είναι κοντά στον Όμιλο. 

Αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα το πόσες απουσίες είχε ο ΟΦΗ σε αυτόν τον αγώνα, τότε ίσως μπορεί να καταλάβει πως δύσκολα η οποιαδήποτε ομάδα θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη. Οι απουσίες φάνηκαν, κυρίως ομαδικά, με τους παίκτες που ήταν στην αρχική ενδεκάδα να χρειάζονται ένα περίπου 20λεπτο για να προσαρμοστούν, διάστημα στην αρχή του αγώνα όπου οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο. 

Παρόλα αυτά και φάσεις εκ μέρους του ΟΦΗ έγιναν, με κορυφαία το δοκάρι του Κοέλιο και γκολ έβαλε, ενώ αν δεν υπήρχε η αποβολή του Κουτσιανικούλη ίσως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική. Και όλα αυτά απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως ο ΑΟΧ/Κισσαμικός, ο οποίος έδειξε πως δίκαια είναι στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Ένα σύνολο με ταλέντο, φρεσκάδα και ενθουσιασμό, το οποίο θα είναι ικανό στο νέο πρωτάθλημα να κάνει κάτι ακόμα καλύτερο. Είναι άγνωστο όμως πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ του, καθώς οι περισσότεροι παίκτες του είναι δανεικοί…

Για τον ΟΦΗ και τους επόμενους αγώνες του, μπορεί η μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου να πήρε μετάθεση, τίποτα δεν αλλάζει πάντως τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Στους πέντε εναπομείναντες αγώνες που έχει στο γήπεδο, εκτός από την τυπική άνοδο, αυτό που θα περιμένουμε να δούμε είναι το «κάτι παραπάνω» που χρειάζεται η ομάδα, ώστε να μπορέσει να κάνει στη μεγάλη κατηγορία μια καλή αγωνιστική χρονιά. Αγωνιστικά αυτό το «κάτι» το ξέρει ήδη ο Παπαδόπουλος και μέσω της έκθεσής του θα το μάθουν σύντομα και οι διοικούντες. 

Οι αλλαγές που θα γίνουν στο έμψυχο δυναμικό δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι πολλές. Σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει όλη η ομάδα, αλλά αυτοί που θα παραμείνουν θα πρέπει να έχουν εικόνα ακόμα καλύτερη από αυτή που παρουσιάζουν στους αγώνες όταν τους δίνεται η ευκαιρία. Ο βασικός κορμός τα έχει πάει περίφημα και δείχνει ικανός να κρατήσει «στις πλάτες» του και τη Super League. 

Θα πρέπει όμως ανάλογη εικόνα να έχουν και όσοι καλούνται να προσφέρουν από τον πάγκο. Όπως το έκαναν με επιτυχία ως τώρα στη Football League, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Στη Super League πάντως οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες και σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο κυρίως στο θέμα της νοοτροπίας… 

sourgias@capitano.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.