Οι πεταμένες στα σκουπίδια ευκαιρίες του ΟΦΗ

Απόψεις

Ο ΟΦΗ παραμένει στο στόχο των πλέι οφ κυρίως λόγω των άλλων και κάποια στιγμή θα πρέπει να ορίσει ο ίδιος τη μοίρα του.

Κάποιος ξένος παρατηρητής, που δεν έχει ιδέα από ελληνικό ποδόσφαιρο και ΟΦΗ, βλέπει τη βαθμολογία και εύλογα αναρωτιέται: γιατί τέτοιος χαμός, ρε παιδιά;

Ο ΟΦΗ είναι στην 7η θέση, στο -1 από την εξάδα συν το γεγονός ότι είναι στους «16» του Κυπέλλου. Καταστροφική την πορεία δεν τη λες, κάτι που ήταν αντικείμενο συζήτησης στην πρόσφατη συνάντηση με τον Μηνά Λυσάνδρου, αλλά η αλήθεια δεν είναι ακριβώς αυτή.

Ναι, ο ΟΦΗ είναι μέσα στους στόχους του, ωστόσο το ερώτημα είναι το εξής: είναι ακόμα ζωντανός, στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα που λέει και το τραγούδι, βάσει της πορείας του ή βάσει των όσων έχουν κάνει (και δεν κάνει) οι άλλοι;

Η Λαμία, ας πούμε, είχε χθες την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στη ματσάρα με τον Ατρόμητο. Θα μπορούσε να πάει στο +3 από τον ΟΦΗ, πήγε στο +1. Βαθμούς έχασε κι ο Ατρόμητος που αν έπαιρνε το διπλό θα πλησίαζε. Βαθμούς έχασε κι ο Πανσερραϊκός, αλλά έχει ένα ματς λιγότερο (μόνο ο Αστέρας κέρδισε και πήγε στο -1 από τον ΟΦΗ).

Η απάντηση είναι «και πάλι καλά». Ο ΟΦΗ των τριών νικών και των τόσων απωλειών είναι μέσα στα πλέι οφ, αλλά αυτό δεν αποτελεί σημείο αναφοράς στο ΒΑΚ αν θέλουν να ξεκολλήσουν το κάρο από τη λάσπη. Το να λέμε είναι μέσα στους στόχους είναι η μία πλευρά του νομίσματος, η άλλη είναι «για πόσο ακόμα» αν συνεχίσει έτσι.

Υπάρχει και το άλλο: στο εφετινό πρωτάθλημα πολλές είναι οι απώλειες βαθμών των ομάδων που έχουν κοινό στόχο με τον ΟΦΗ. Φαίνεται από το γεγονός ότι ο Όμιλος με τόσες πεταμένες ευκαιρίες είναι μόνο στο -1 από τα πλέι οφ. Είναι, όμως, αυτό το γαμώτο που εύλογα βγαίνει από τα χείλη των φίλων της ομάδας βλέποντας ότι εφέτος θα ήταν τεράστια ευκαιρία να βρισκόταν ο Όμιλος πιο ψηλά και πιο ασφαλής στο δρόμο προς την εξάδα.

Είναι και το άλλο: ο ΟΦΗ παραμένει σε αγωνιστική καθίζηση την ώρα που κρατάει «ζωντανούς» τους συνδιεκδικητές. Και πόσο ακόμα θα έχουν οι αντίπαλοι αυτές τις αυξομειώσεις και το «ασανσέρ» αποτελεσμάτων; Κάποια στιγμή θα αρχίσουν τα πραγματικά βαθμολογικά ζόρια για τον ΟΦΗ κι αν παραμένει αυτή η κατάσταση αγωνιστικά και πνευματικά θα έρθει σύντομα η ώρα που τα πλέι οφ θα γίνουν... πλέι ωχ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.