Πλέι οφ: Όλα τα σενάρια και τι ισχύει με τις ισοβαθμίες

08:30 | 24/02/2020

Αυτά είναι όλα τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική στη «μάχη» των πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ εξακολουθεί να κρατάει την τύχη του στα χέρια του, καθώς υποδέχεται στο «Θ. Βαρδινογιάννης» την (αδιάφορη πλέον) Λαμία, την ώρα που ο 7ος Αστέρας Τρίπολης, θα δοκιμάζεται στην έδρα της ΑΕΛ, η Ξάνθη θα παίζει με τον ΠΑΟΚ εντός και ο Ατρόμητος με τον Άρη εκτός.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ:

-ΟΦΗ εναντίον Αστέρα Τρίπολης (μόνο στους 31 βαθμούς): Υπάρχει ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια, καθώς ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-1 στο Ηράκλειο και ηττήθηκε με 2-0 στην Τρίπολη. Σε αυτή την περίπτωση, παίρνει κεφάλι η ομάδα με τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων στην τελική βαθμολογία. Ο ΟΦΗ έχει αυτή τη στιγμή 32-35 στα γκολ (αρνητικό συντελεστή 3 τερμάτων) και ο Αστέρας 33-34 (αρνητικό συντελεστή ενός γκολ). Ως εκ τούτου ο Αστέρας παίρνει την 6η θέση.

-ΟΦΗ εναντίον Ατρόμητου (μόνο στους 32 βαθμούς): Κι εδώ υπάρχει ισορροπία, καθώς ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 στην Κρήτη και ηττήθηκε με 2-1 στο Περιστέρι και θα «μιλήσουν» οι συντελεστές των τερμάτων. Ο Αστέρας τούτη τη στιγμή, έχει 29 γκολ υπέρ και 35 κατά (-6).

-ΟΦΗ εναντίον Ξάνθης (μόνο στους 32 βαθμούς): Σε ενδεχόμενη ισοβαθμία ανάμεσα στις δύο συγκεκριμένες ομάδες, ο ΟΦΗ έχει το πάνω... χέρι, καθώς νίκησε με 2-0 στην έδρα του και αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Ως εκ τούτου, ο ΟΦΗ θα πάρει την 6η θέση, καθώς έχει 4 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, έναντι ενός της Ξάνθης.

-Ατρόμητος εναντίον Ξάνθης (μόνο στους 32 βαθμούς): Για να φτάσουμε σε αυτό το σενάριο, θα πρέπει να ηττηθεί ο ΟΦΗ στην έδρα του απο τη Λαμία και ο Αστέρας να φέρει ισοπαλία ή να ηττηθεί από την ΑΕΛ. Σε αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει ξανά ισορροπία, καθώς ο Ατρόμητος νίκησε την Ξάνθη με 1-0 στο Περιστέρι και η ακριτική ομάδα νίκησε με το ίδιο σκορ (1-0) τους «κυανόλευκους» στην έδρα της. Η όλη διαδικασία θα κριθεί ξανά στο goal average, όπου αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος είναι στο -6 (29-35) και η Ξάνθη στο -11 (20-31).

-Τριπλή ισοβαθμία ΟΦΗ, Ατρόμητου και Ξάνθης (μόνο στους 32 βαθμούς): Για να φτάσουμε σε αυτό το ένα και μοναδικό σενάριο τριπλής ισοβαθμίας, θα πρέπει ο ΟΦΗ να «κολλήσει» στο «Χ» με τη Λαμία και παράλληλα, να νικήσουν τόσο ο Ατρόμητος στη Θεσσαλονίκη τον Άρη, όσο και η Ξάνθη τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια. Σε αυτή την περίπτωση, δημιουργείται βάσει κανονισμού μία νέα «ειδική» βαθμολογία, στην οποία θα μετρήσουν οι βαθμοί των τριών ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εκεί ο ΟΦΗ έχει το μεγάλο αβαντάζ, καθώς στα έξι παιχνίδια ανάμεσα στους τρεις συλλόγους έχει συλλέξει 7 βαθμούς (1-0 τον Ατρόμητο, 2-0 την Ξάνθη, 2-2 στην Ξάνθη, ήττα 1-2 στο Περιστέρι), έναντι 6 βαθμών του Ατρόμητου (2-1 τον ΟΦΗ, 1-0 την Ξάνθη, ήττες 1-0 εκτός έδρας) και 4 βαθμών της Ξάνθης (1-0 τον Ατρόμητο, 2-2 εντός με τον ΟΦΗ, ήττες 2-0 από τους Κρητικούς και 1-0 από τους Περιστεριώτες).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0

Τι θέλει ο ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική για να μπει στα πλέι οφ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.