Ολλανδία-Τουρκία 2-1: Με ανατροπή στους «4» οι «οράνιε»!

23:55 | 06/07/2024

Η Ολλανδία βρήκε απαντήσεις στο γκολ των Τούρκων και πήρε την μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro 2024 όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.

Με ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο η Τουρκία κατάφερε να μπλοκάρει τελείως τους Ολλανδούς και να γίνει αφεντικό στο παιχνίδι, δημιουργώντας φάσεις για το γκολ.

Αυτό ήρθε στο 35' με την κεφαλιά του Σαμέτ Ακαϊντίν, ο οποίος λυτρώθηκε για τη γκάφα με το αυτογκόλ στους ομίλους κόντρα στην Πορτογαλία, εξ ου το γεγονός ότι έβαλε τα κλάματα.

Η Ολλανδία απάντηση δεν είχε όχι μόνο στο γκολ, αλλά και στο παιχνίδι των Τούρκων.

Στο δεύτερο μέρος οι «οράνιε» έγιναν πιο επιθετικοί με τον Βέχορστ να παίζει στο πλευρό του Ντεπάι και τον Μπέρχβαϊν να πηγαίνει στον πάγκο. Τη μεγάλη φάση, όμως, πάλι η Τουρκία την είχε. Συγκεκριμένα, στο 56' ο Γκιουλέρ εξαπέλυσε βολίδα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να χτυπάει στη ρίζα του δοκαριού!

Η Ολλανδία ανέβασε την απόδοσή της, απείλησε και κατάφερε να αλλάξει τον ρου του αγώνα, φτάνοντας στη μεγάλη ανατροπή! Στο 70' ισοφάρισε με κεφαλιά του Ντε Φράι και στο 76' ο Χάκπο σκόραρε για το 2-1 (η UEFA το χρέωσε ως αυτογκόλ στον Μερτ Μιουλντιούρ)!

Η Ολλανδία πιέστηκε αφόρητα από τους Τούρκους που έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να οδηγήσουν το ματς στην παράταση, αλλά το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.