Ολοταχώς για αναβολή το φιλικό, τι ισχύει με τον Απόλλωνα

ΟΦΗ

Τι αναφέρουν οι κανονισμοί της UEFA σε περιπτώσεις σαν αυτή με το lockdown στο Ηράκλειο

Στον αστερισμό των έκτακτων μέτρων στο Ηράκλειο ζει η πόλη, οι κρητικές ομάδες και δη ο ΟΦΗ.

Με δεδομένο ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα ισχύουν τα μέτρα που γνωστοποιήθηκαν τη Δευτέρα, πάμε για αναβολή του φιλικού ΟΦΗ-Εργοτέλης που ήταν προγραμματισμένο για το προσεχές Σάββατο στο «Γεντί Κουλέ».

Το θέμα είναι αν υπάρχει... θέμα με τον αγώνα ΟΦΗ-Απόλλων Λεμεσού που είναι προγραμματισμένος για τις 12 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση και το τονίσαμε και σε προηγούμενο άρθρο, με τον ΟΦΗ να συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του. Ας δούμε, όμως, τι έχει αποφασίσει η UEFA για τέτοιες περιπτώσεις με βάση τα νέα δεδομένα λόγω κορωνοϊού.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, λοιπόν, αναφέρει ότι «αν μία ομάδα αδυνατεί να ταξιδέψει λόγω των περιορισμών που ισχύουν στη χώρα του αντιπάλου, τότε ο γηπεδούχος είναι υποχρεωμένος να βρει εναλλακτική έδρα είτε σε ουδέτερη χώρα είτε εντός συνόρων (αν για παράδειγμα υπάρχει τοπικό lockdown στην πόλη της έδρας του γηπεδούχου). Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε χάνει τον αγώνα στα χαρτιά».

Πάμε να τα πάρουμε ένα-ένα: τα μέτρα είναι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, το ματς με τον Απόλλωνα είναι προγραμματισμένο για τις 17 οπότε θεωρητικά δεν τίθεται ζήτημα. Αν τεθεί τότε ο ΟΦΗ θα παίξει στην έδρα που έχει δηλώσει ως εναλλακτική, το ΟΑΚΑ. Επειδή, όμως, στο ΟΑΚΑ υπάρχει το θέμα με την αλλαγή χλοοτάπητα και αναμένεται να μην είναι διαθέσιμο τότε ο ΟΦΗ πρέπει να βρει κάποια άλλη έδρα εκτός φυσικά Ηρακλείου.

Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, είναι τα δεδομένα βάσει της UEFA. Ο ΟΦΗ δεν έχει κάποια ενημέρωση από την κυβέρνηση και συνεχίζει την προετοιμασία του. Σίγουρα πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση που άπαντες καλούνται να διαχειριστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ συνεχίζει κανονικά και περιμένει

Αναβολή της πρεμιέρας - 12/09 ο τελικός κυπέλλου


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.