Περιφερόμενος θίασος

ΟΦΗ

Παίκτες χωρίς αγωνιστική αξιοπρέπεια διασύρθηκαν 4-0 από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Εφιαλτικό οπως κάθε παιχνίδι του ΟΦΗ ήταν αυτό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οταν στο πρώτο δεκάλεπτο βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 2-0 τι να πούμε και τι να γράψουμε. Ο Πέπε Μελ κατέβασε τον ΟΦΗ με 6 αλλαγές σε σχέση με το ματς της Κηφισιάς είτε από επιλογή είτε λόγω απουσιών, αλλά προκοπή δεν είδε.

Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι. Κάθε κατεβασιά μύριζε γκολ, ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και όταν το έκανε έπεφτε σε λάθη. Από λάθος ήρθε το 1-0 με τον Μασούρα στο 6', από λάθος συνολικά της άμυνας ήρθε το 2-0 στο 10' από τον Κααμπί, από λάθος πάσα του Γκαγέγος ήρθε το 3-0 από τον Ποντένσε στο 34'.

Κι αν δεν ήταν ο Μπάουμαν ή το δοκάρι, το σκορ στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο για μία ομάδα που ήταν σκέτη τραγωδία, με παίκτες δίχως πάθος, δίχως έμπνευση, δίχως κίνητρο, δίχως οτιδήποτε χρειάζεται όχι για να πάρεις αποτέλεσμα, αλλά για να μη ξεφτιλιστείς.

Oυδείς είχε την απαίτηση να κερδίσει ο ΟΦΗ τον Ολυμπιακό στο Φάληρο όταν δεν μπορεί καλά-καλά να κερδίσει την Κηφισιά στο Ηράκλειο. Άπαντες, όμως, είχαν την απαίτηση να παρουσιαστεί μία ομάδα με αγωνιστική αξιοπρέπεια.

Κι αν ο Ολυμπιακός δεν κατέβαζε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος το σκορ θα έπαιρνε... αστρονομικές διαστάσεις. Ακόμα και με πιο χαμηλό τέμπο οι Πειραιώτες βρήκαν και τέταρτο γκολ με τον Φορτούνη στο 58'. Ο ΟΦΗ από την άλλη απείλησε μία και μοναδική φορά με το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μπάκιτς στο 78ο λεπτό.

Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του Χεσούς Χιμένεθ, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν φάνηκε, κάτι λογικό αφού παρασύρθηκε από τη γενικότερη τραγική εμφάνιση του ΟΦΗ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (71΄ Ιμπόρα), Τσικίνιο, Φορτούνης (61΄ Καμπράλ), Μασούρας (77΄ Ναβάρο), Ποντένσε (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Ελ Κααμπί (61΄ Γιόβετιτς)

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης (46΄ Θοράρινσον), Αμπάντα, Γκλάζερ, Γκαγέγος (46΄ Μοσκέρα), Μπάκιτς, Μπάκου (81΄ Ριέρα), Αποστολάκης (61΄ Χιμένεθ), Ισέκα (61΄ Φελίπε Λουίζ)


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.