Ονειρεμένη Εθνική, φουλ για το Euro 2024!

23:32 | 21/03/2024

Μαγική βραδιά για την Ελλάδα στην OPAP Arena, επιβλητικό 5-0 και τώρα πάει στη Γεωργία στον τελικό των πλέι οφ.

Αν υπήρχε ιδανικό σενάριο πριν από τη σέντρα του κρίσιμου ημιτελικού της Ελλάδας κόντρα στο Καζακστάν ήταν ακριβώς αυτό: 4-0 στο ημίχρονο μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Γκουστάβο Πογέτ. Η Εθνική μας ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια με δύο γκολ στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Ο Μπακασέτας στο 9' ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Πέλκας και ο 31χρονος μεσοεπιθετικός έγινε εκτελεστής στο 15' δίνοντας αέρα δύο τερμάτων με κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ, απείλησαν με δοκάρι στο 24', αλλά στη συνέχεια πάλι η Ελλάδα ήταν αυτή που κυριάρχησε και σε τρία λεπτά έφτασε στο εμφατικό 4-0. Στο 37' ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε άψογα τη σέντρα του Μασούρα για το 3-0 με κοντινή προβολή και στο 40' ο Τσιμίκας με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσιμίκα έβαλε κι αυτός την «υπογραφή» του σε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ήταν, όπως γίνεται αντιληπτό, μία τυπική διαδικασία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που είχε πλέον το μυαλό στην επόμενη πρόκληση, αυτή του τελικού των πλέι οφ στο δρόμο προς το ΓΙΟΥΡΟ 2024. Η εικόνα ήταν διαφορετική, ο ρυθμός έπεσε, αλλά η ελληνική ομάδα δεν είχε πρόβλημα να συνεχίσει να έχει τον έλεγχο του αγώνα απέναντι στο Καζακστάν που έκανε μαζεμένες αλλαγές ελπίζοντας να γλυκάνει κάπως τις εντυπώσεις μετά την απογοητευτική εμφάνιση στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Στο 86ο λεπτό μπήκε το... κερασάκι στην τούρτα με το αυτογκόλ του Ταπάλοφ, μετά από κόρνερ του Τσιμίκα, για το τελικό κι εντυπωσιακό 5-0.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ελλάδα (Γκ. Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (73’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (63’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (63’ Γιακουμάκης)

Καζακστάν (Μ. Αντίγεφ): Σάτσκι, Καΐροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπιστρόφ, Μαρότσκιν, Ερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (67’ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊνουτντίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ), Σαμοράντοφ (77’ Αϊμπέτοφ)


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.