Όντως, ο τελικός ήταν στημένος!

Απόψεις

Ένας ''εξωγήινος'' τελικός, δύο υπερ-παίκτες και η νοοτροπία ''made in Greece''

Από τα παιχνίδια που δεν θέλεις να τελειώσουν ποτέ. Βλέποντας το, έχεις ιδρώσει από την αγωνία και την ένταση, χωρίς να παίζεις. Με δύο υπερπαίκτες να δίνουν μια μοναδική παράσταση, από τους τελικούς που τα επόμενα χρόνια θα μνημονεύουμε ότι το είδαμε ζωντανά.

Μια υπέροχη ιστορία, ένας τελικός πολύ υψηλού επιπέδου με το φινάλε να ικανοποιεί τους περισσότερους λόγω… Μέσι. Πιθανότατα, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, στο τελευταίο του Μουντιάλ, με 2-3… βοηθούς, πήρε από το χέρι τους παθιασμένους συμπατριώτες του και σήκωσε μαζί τους το πρώτο του – και τελευταίο – Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. ''Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα περισσότερο. Δόξα τω Θεώ, μου τα έδωσε όλα'', είπε ο '''πούλγκα'' μετά το τέλος του αγώνα, και αυτό σημαίνει πολλά.

Η αξία του ηττημένου (Μπαπέ), έδωσε μεγαλύτερη αξία στη νίκη του (Μέσι). Μια ασύλληπτη παράσταση του χρυσού παιδιού των Γάλλων, σκόραρε σε 2ο σερί τελικό και μάλιστα 3 φορές, στη διαδικασία των πέναλτι έχασε 2ο σερί τίτλο. Στα 24 του. Σπουδαίος ο Κιλιάν, μας χάρισε μοναδικές στιγμές σε όλο το τουρνουά.

Ένα ματς που τούμπαρε αρκετές φορές, η Αργεντινή καλύτερη στο 90λεπτο απέναντι στην ''υπνωτισμένη'' Γαλλία, η οποία στα τελευταία 15 λεπτά μπορούσε να κατακτήσει το τρόπαιο χωρίς να παίξουν παράταση. Μπορώ να γράφω σελίδες για τα επιμέρους, για Ντι Μαρία, Φερναντέζ, τις αλλαγές των προπονητών, την κερκίδα, τους πρωταγωνιστές, κτλ. Μια δεμένη ομάδα με εργάτες, απέναντι στους πιο ποιοτικούς Γάλλους.

Όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο συγκινήθηκε με τον Μέσι και ανυπομονεί για το τι θα δει στο μέλλον από τον Μπαπέ. Κι όμως, για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι στη χώρα μας δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν το δημοφιλές άθλημα με την ''ματιά του στοιχήματος'', είτε με την ''ματιά της Superleague''.

Στο υψηλότερο επίπεδο, στο Last Dance του κορυφαίου Λιονέλ, αρκετοί στάθηκαν στο πέναλτι της Αργεντινής, στη FIFA που ''θέλει να το δώσει στον κοντό'', ότι το ματς στήθηκε για να ανατροπή (not), για παράταση, για τηλεθέαση, για….,για… , για.. Ακόμα και post δημοσιογράφων είδαμε με αναφορές για ''looser'' Mέσι. Η ευκολία των social βλέπετε...

Οκ, ο καθένας έχει την άποψη του, όμως είναι θλιβερό ότι πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπορούν να χαρούν παρακολουθώντας το αγαπημένο τους άθλημα. Να μην εστιάζεις στο υπερθέαμα που είδες και την αξία του αλλά σε μια λανθασμένη απόφαση που εν τέλει δεν επηρέασε τον τελικό, μια τοξική αντιμετώπιση που κυρίως χαλάει τον ίδιο τον ''σταλεγάκια''.

Ας χαρούμε επιτέλους έναν σπάνιο ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στα τελευταία του αγωνιστικά χρόνια, έναν elite αθλητή που κατάφερε να βγάλει ξανά στους δρόμους όχι μόνο την χώρα του. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ''ναι ήταν στημένο το ματς της Κυριακής'', αλλά όχι από εκείνους που νομίζουν αλλά από Κάποιον πιο ψηλά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέσι-Μαρτίνες, όπως Τζόρνταν-Πίπεν

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Αργεντινή στον τελικό του αιώνα!

Highlights: Ο τελικός των τελικών και η λύτρωση του Μέσι

Η απονομή στην Παγκόσμια Αργεντινή και στον βασιλιά Μέσι

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.