Παγκόσμια επιτυχία με κρητικό... αέρα!

13:55 | 31/01/2020

Το παρθενικό τους μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, πανηγυρίζουν τα ελληνικά πεντάλ - συγχαρητήρια ανακοίνωση Αυγενάκη

Οι Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος), Χρήστος Σανδαλάκης/Σωτήρης Μπρέτας (πιλότος) κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό Tandem σπριντ, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στον προκριματικό, όσο και στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο που έγινε στο Mattamy National Cygling Centre, της πόλης Μίλτον του Καναδά.

Στον «μικρό» τελικό, η ελληνική ομάδα σημείωσε επίδοση 52.015, έναντι 52.312 που είχε το ισπανικό «καρέ», το οποίο περιορίστηκε στην 4η θέση. Στον πρωϊνό προκριματικό, τα ελληνικά πεντάλ είχαν επίδοση 52.369, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 54.300.

«Ο κόπος, ο ιδρώτας και οι προσπάθειές μας έπιασαν τόπο. Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες μας και βγήκαμε νικητές με τρόπο μαγικό. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τι νιώθω. Νιώθω ευλογημένος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών μας. Έχουμε μια χρυσή γενιά αθλητών που πραγματικά ανήκει στην παγκόσμια ελίτ. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία και τους χορηγούς μας για τη στήριξη και εμπιστοσύνη», δήλωσε αμέσως μετά την ανεπανάληπτη ελληνική επιτυχία, ο ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός του "Τάλως", Γιώργος Βαρβεράκης.

Τα πληρώματα και των δύο ομάδων, ανήκουν στο ηρακλειώτικο σωματείο "Τάλως" που έχει τεράστιες επιτυχίες στα Πανελλήνια πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια.

Tα συγχαρητήρια του Λευτέρη Αυγενάκη:

''Θερμά συγχαρητήρια στους χάλκινους Παγκόσμιους Πρωταθλητές ποδηλασίας Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος), Χρήστο Σανδαλάκη/Σωτήρη Μπρέτα (πιλότος), στο ομαδικό Tandem σπριντ στον Καναδά. Χρυσή γενιά ΑμεΑ, μπράβο και στον ομοσπονδιακό προπονητή και καλό φίλο Γιώργο Βαρβεράκη''

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.