Παγκρήτιο - Conference League: Η συνάντηση που θα κρίνει τις εξελίξεις

SMS

ΕΠΟ - Υφυπουργείο - Περιφέρεια και Δήμος Ηρακλείου θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με φόντο την Ευρωπαϊκή υποψηφιότητα του σταδίου της Κρήτης - διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Capitano.gr

Στο κόκκινο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις, το τελευταίο διάστημα, για την Ευρωπαϊκή υποψηφιότητα του Παγκρητίου. Μια ιστορία που έχει... περάσει από πολλά ''κύματα'' και αρκετές ανακοινώσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς, οι περισσότερες με πολιτική χροιά.

Θυμίζουμε ότι το Παγκρήτιο έχει αρχικά δηλωθεί να εκπροσωπήσει την χώρα μας, ως υποψήφιο γήπεδο για τον τελικό του Conference League του 2022 ή 2023. Παρά το γεγονός ότι το στάδιο του Ηρακλείου βρίσκεται σε περίοδο ''αναγέννησης'', οι τοπικοί φορείς έχουν προμηθευτεί αρκετά από εκείνα που απαιτούνται για να προκριθεί η υποψηφιότητα (βλ. πίνακα), η ΕΠΟ εμφανίστηκε πρόθυμη να αποσύρει την υποψηφιότητα με αφορμή την κόντρα της με τον Λευτέρη Αυγενάκη και με προφάσεις γύρω από την ετοιμότητα του Παγκρητίου.

Ο Υφυπουργός αντέδρασε σε όλους τους τόνους, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάληψη του τελικού. Αντίδραση είχαμε και από τον Δήμο Ηρακλείου, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστας Βάρδας να χαρακτηρίζει ''άφαντη και αναξιόπιστη τη διοίκηση της ΕΠΟ''. Καμία επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ και το θέμα είχε μείνει τις τελευταίες ημέρες στον ''αέρα''

Πλέον, η νεότερη εξέλιξη - η οποία νομίζω ότι θα αποδειχθεί αρκετά καθοριστική - είναι η συνάντηση - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από Αθήνα - η οποία έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα (27/07) στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Για πρώτη φορά, θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι στελέχη του Υφυπουργείου, της ΕΠΟ αλλά και αρμόδιοι από την Περιφέρεια Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. Και οι τέσσερις πλευρές αναμένεται να συζητήσουν για όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και για το αν τελικά η υποψηφιότητα θα μπει στο τελικό στάδιο, λίγο πριν τις οριστικές αποφάσεις της UEFA.

Όλα αυτά σε μια ημέρα (Δευτέρα) που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει για μια άλλη ''πονεμένη'' ιστορία, τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ενώ την ίδια ημέρα στη Superleague θα γίνει η πρώτη κουβέντα για αναδιάρθρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαρδαβάς για Παγκρήτιο: «Άφαντη και αναξιόπιστη η διοίκηση της ΕΠΟ»

«Καρφί» Αυγενάκη προς ΕΠΟ με φόντο το Παγκρήτιο

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας για το Παγκρήτιο

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για το Παγκρήτιο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.