Πάλεψε όσο μπορούσε

19:14 | 27/02/2019

Ο Εργοτέλης έχασε με το «βαρύ» 4-1 από τον Αστέρα Τρίπολης και αποχαιρέτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος προσπάθησε στον επαναληπτικό όσο μπορούσε για ν’ αντιστρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου προημιτελικού του Κυπέλλου και το τελικό σκορ τον αδικεί, καθώς δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της συνάντησης.

Την εστία των «κιτρινόμαυρων» υπερασπίστηκε ο Καλογεράκης και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπουρσέλης, Οικονόμου, Μπάτζιος και Κοιλιάρας. Την τριάδα στο κέντρο συνέθεσαν οι Μπρους, Τσέλιος και Μπουτσάκης, ενώ στις πτέρυγες της επίθεσης αγωνίστηκαν Έφορντ και Κουατένγκ και στην κορυφή ο Ιατρούδης.

«Στράβωσε» νωρίς…

Από το ξεκίνημα οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλο και μπήκαν αποφασισμένοι ν’ αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Αυτό, βέβαια, είχε και το ρίσκο του και έτσι στο 9’ ο Μπαστιάνος πρόλαβε την έξοδο του Καλογεράκη και με ψηλοκρεμαστό πλασέ σημείωσε το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά δε δημιουργήθηκαν σημαντικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Εργοτέλη να μην μπορεί να ισοφαρίσει για μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, είχαν να επιδείξουν μονάχα μικροευκαιρίες. Στο 43’, βέβαια, θα μπορούσαν με τον Αραβίδη να «καθαρίσουν» το ματς.

«Ζωντανός» πριν… καταρρεύσει  

Στην επανάληψη το σύνολο του Νίκκι Παπαβασιλείου θέλησε να γίνει πιο επιθετικό και κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του. Δεν κατάφερνε, πάντως, να προβληματίσει τον Αθανασιάδη, καθώς υστερούσε στην τελική προσπάθεια.

Το ματς σε γενικές γραμμές ήταν κακό και όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο το έργο των «κιτρινόμαυρων» δυσκόλευε. Όλα αυτά μέχρι το 70’… Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τους τρόπους ν’ αντιδράσουν, στο 72’ ο Ιατρούδης με κεφαλιά ισοφάρισε, έπειτα από σέντρα του Κοιλιάρα.

Το παιχνίδι έγινε… ροντέο και στο επόμενο λεπτό ο Καλογεράκης έκανε καταπληκτική επέμβαση σε πλασέ του Φερνάντεθ. Το όνειρο της ανατροπής, βέβαια, κράτησε για λίγο, μιας και στο 79’ ο Αραβίδης αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 2-1. Τα πάντα είχαν κριθεί και μάλιστα προς το τέλος του αγώνα ο Εργοτέλης δέχτηκε άλλα δύο τέρματα. Στο 89’ ο Καλτσάς με δυνατό σουτ έκανε το 3-1, ενώ στο 93’ ο Φερνάντεθ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μπελόκ, Μπαστιάνος (83’ Βλάχος), Τσιλιανίδης (65’ Καλτσάς), Ρόλε (61’ Φερνάντεθ), Αραβίδης.

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μπουτσάκης (76’ Ροβίθης), Οικονόμου, Κοιλιάρας, Μπάτζιος, Μπρους (85’ Γροντής), Έφορντ, Τσέλιος, Μπουρσέλης, Ιατρούδης, Κουατένγκ (61’ Καπνίδης).

Θυμηθείτε το live του ματς

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.