Πάμε σαν πρόπερσι!

Απόψεις

Η καλή δουλειά από το πρωί φαίνεται. Κανονική προετοιμασία με κανονικές μεταγραφές. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης.

Ο ΟΦΗ έφυγε για Ολλανδία, που θα πει κανονική προετοιμασία, που θα πει φιλικά, που θα πει πει πάμε να γίνουμε ομάδα με ομοιογένεια, συνοχή και αυτοματισμούς, που θα πει να γίνουμε κανονική ομάδα.

Κάτι κοντινό σε αυτό που ξεκινήσαμε να γίνουμε και (έως ένα σημείο) γίναμε δυο χρόνια πριν τέτοιες μέρες, όπου πάλι περίμενε η Ολλανδία, περίμενε ο Άγιαξ, περίμεναν όλα αυτά τα ωραία πράγματα που προσφέρει η κανονικότητα. Πέρσι δεν έγινε τίποτα απ’ όλα αυτά - εξ ου και τα αποτελέσματα, όχι μόνο οι ήττες αλλά και οι τραυματισμοί. Γιατί η καλή δουλειά από το πρωί φαίνεται.

Πέρσι δεν ξημέρωσε καν. Πέρσι στο ξεκίνημα της (κάτι σαν) προετοιμασίας του ο ΟΦΗ κολυμπούσε, όπως οι περισσότεροι ανταγωνιστές του και μη, σε αχαρτογράφητα νερά, δεν ήξερε ούτε πού πάταγε ούτε πού βρισκόταν. Φέτος τα ξέρει όλα αυτά και κάτι παραπάνω: αυτό που έμαθε από το περσινό του πάθημα. Γιατί έμαθε, δεν υπάρχει αμφιβολία - ο Λυσάνδρου και ο Νιόπλιας είναι μια απόδειξη.

Μια άλλη απόδειξη είναι οι πρώτες μεταγραφές: ποδοσφαιριστές με γεμάτες ή σχεδόν γεμάτες σεζόν, μάχιμοι σε κάθε περίπτωση, που ο μόνος χρόνος που θα χρειαστούν είναι για την -όσο το δυνατόν συντομότερη- προσαρμογή τους στις απαιτήσεις του κλαμπ.

Πιθανότατα τέτοιες θα είναι και οι επόμενες μεταγραφές, τέτοιες έπρεπε να είναι και πέρσι, τέτοιες και πάντα. Τουλάχιστον οι μεταγραφές των ποδοσφαιριστών που αποκτώνται για να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα, όπως έλεγε ο Λυσάνδρου, και όχι εκείνων που προορίζονται για ρολίστες ή αποτελούν επένδυση για το μέλλον - πέρσι μπουχτίσαμε από τέτοιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Scout report: Ο Φαν Ντάινεν δεν είναι επιθετικός

Δοκιμάζει Ολλανδό αμυντικό ο ΟΦΗ

ΟΦΗ: Bίντεο και φωτογραφίες από την πρώτη προπόνηση στην Ολλανδία

Φίτεσε-ΟΦΗ: Πώς θα δείτε το φιλικό


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.