Scout report: Ο Φαν Ντάινεν δεν είναι επιθετικός

Special

Ο Γιάννης Χαμαλάκης σκιαγραφεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ - η θέση που αγωνίζεται, τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα στο παιχνίδι του 29χρονου εξτρέμ

Το βράδυ της Πέμπτης (08/07) ο ΟΦΗ ενημέρωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Μάικ Φαν Ντάινεν. Το πρωί της επόμενης ημέρας ο Ολλανδός βρέθηκε στο Ηράκλειο ενώ η ΠΑΕ ολοκλήρωσε την μεταγραφή του το Σάββατο το πρωί, όπου ο ίδιος αποτέλεσε τον έναν από τους 24 παίκτες που πήρε μαζί του στην Ολλανδία ο Νίκος Νιόπλιας.

Ποιος είναι

Γεννημένος στη Χάγη της Ολλανδίας, ο 29χρονος υπέγραψε συμβόλαιο τριετίας με την κρητική ομάδα έπειτα από τρία χρόνια στην Τσβόλε. Έμπειρος ποδοσφαιριστής, με πάνω από 10 γεμάτες χρονιές στην Eredivisie, με θητεία σε μικρομεσαίες ομάδες (Τσβόλε, Ρόντα, Εξέλσιορ, Ντε Χάαγκ). Ποδοσφαιριστής με γκολ στο βιογραφικό του (57 γκολ σε 264 παιχνίδια από το 2010/11), μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα τους αριθμούς του.


1211.jpg#asset:320673


Εξτρέμ και όχι επιθετικός

Παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ τον σύστησε σε ''κοινό και κριτικούς'' ως επιθετικό, ο Μάικ Φαν Ντάινεν δεν είναι επιθετικός. Σε καμία περίπτωση δεν είναι 9αρι, ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται κυρίως σαν αριστερό εξτρέμ, παρά το γεγονός ότι το ''καλό'' του πόδι είναι το δεξί. Πάντως χρησιμοποιεί εξίσου καλά και το αριστερό. Και όταν λέμε δεν είναι επιθετικός, oυτε καν inside forward. Δεν είναι, δηλαδή, ο παίκτης που έρχεται από τα πλάγια και του αρέσει να γίνεται 2ος φορ, να πατάει περιοχή και να δημιουργεί σε αυτήν. Αντίθετα, είναι ένας εξτρέμ που παίζει απλά την θέση από ψηλά.

Για του λόγου το αληθές, με την βοήθεια του InStat scout, ο Φαν Ντάινεν στην καριέρα του έχει αγωνιστεί 65 % σαν αριστερό χαφ (εξτρέμ), 21% σαν κεντρικός χαφ και μόλις 14% ως επιθετικός. Οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δύσκολα ο ΟΦΗ να τον απέκτησε για την θέση ''9'', το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι ο βασικός αριστερός χαφ της ομάδας.

Μέσα από την γνωστή πλατφόρμα στατιστικής απεικόνισης παικτών με βάση τα όσα κάνουν μέσα στο γήπεδο, από πολλά βίντεο και κινήσεις του Ολλανδού, προσπαθούμε να αποτυπώσουμε τα υπέρ και τα κατά του στον τρόπο που αγωνίζεται και κυρίως να απαντήσουμε στο ερώτημα ''τι παίκτης είναι;'' και όχι τόσο αν ''πιάσει στον ΟΦΗ'' ή όχι...

42174034_BSR_AGENCY.jpg#asset:320690


O τρόπος του Φαν Ντάινεν

Kλασσικός Ολλανδός εξτρέμ ο 29χρονος. Ψηλός (1.85), με κάπως... περίεργο τρόπο τρεξίματος αλλά όχι αργός, κάθε άλλο. Παίζει όπως ανέφερα και παραπάνω, συνήθως στην αριστερή πλευρά με το δεξί πόδι. Έχει καλή τεχνική, καλή πρώτη επαφή μπάλας, του αρέσει να παίζει ένας - με έναν - τον αντίπαλο μπακ, όχι με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας τα τελευταία χρόνια.

Αρκετά ικανός στην κόντρα επίθεση, όμως όχι το ίδιο αποτελεσματικός στα τελειώματα, ενώ σαν χαφ έχει μεγάλη αδυναμία να βοηθάει στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας. Κακός στις μεγάλες μεταβιβάσεις της μπάλας, το report του δείχνει έναν παίκτη που συχνά δεν κάνει το εύκολο / απλό. Το ύψους, του δίνει την δυνατότητα να κερδίζει μάχες ενώ στα βασικά του αρνητικά είναι ότι πολλές φορές δεν παίρνει την σωστή απόφαση όταν φτάνει κοντά στην περιοχή (βίντεο παρακάτω)


O Φαν Ντάινεν βγάζει τόσα χρόνια το... μεροκάματο στα γήπεδα της Ολλανδίας με αυτό τον τρόπο. Παίρνει την μπάλα ψηλά στα εξτρέμ (αριστερά), πηγαίνει πάνω στον αντίπαλο αμυντικό και χρησιμοποιώντας το δεξί του πόδι προσπαθεί να τον περάσει (κυρίως εσωτερικά) και είτε εκτελεί μόνο του, είτε προσπαθεί να δημιουργήσει για συμπαίκτη του. (βίντεο παρακάτω).

Είναι ένας παίκτης που μένει αριστερά περιμένοντας την μπάλα στο επιθετικό 3ο, δεν κάνει πολλές κινήσεις χωρίς αυτήν. Πολύ καλή φυσική κατάσταση, τίμιος στο γήπεδο με περισσότερη προσήλωση στην επίθεση παρά την άμυνα. Συνοπτικά είναι ένας εξτρέμ που του αρέσει να παίζει κάπως ατομικά, να ντριμπλάρει, να κάνει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες όμως από την άλλη, κυρίως τα τελευταία χρόνια έχει πολύ άσχημα ποσοστά στις επιτυχημένες σέντρες και επαναλαμβάνω στις σωστές αποφάσεις. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ: Οι 24 παίκτες που πάνε Ολλανδία

Η οικογενειακή φωτό του Φαν Ντάινεν και το μήνυμα για τον κόσμο

Στο Ηράκλειο ο Φαν Ντάινεν

Ο ΟΦΗ έκλεισε τον Ολλανδό επιθετικό φαν Ντούινεν

Ο φαν Ντούινεν έχει σκοράρει εναντίον του ΟΦΗ

Το μεγάλο ρίσκο του ΟΦΗ με τον Καμάου

Δύο κι έπεται συνέχεια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.