Πάμπος Παμπουλής στο Capitano.gr: «Τα καλύτερα μου χρόνια στον ΟΦΗ»

11:38 | 30/04/2019

Η «αλεπού των γηπέδων», ο άνθρωπος που… υπέγραψε τη μοναδική έως τώρα εκτός έδρας νίκη του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα επί του Ατρόμητου μίλησε στο Capitano.gr για τη μεγάλη του αγάπη, τον Όμιλο Φιλάθλων Ηρακλείου

Ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ή Πάμπος Παμπουλής αγωνίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70  στον ηρακλειώτικο σύλλογο για μόλις δύο σεζόν (1976-77, 1978-79), ωστόσο δέθηκε πολύ με τους «ασπρόμαυρους» και ακόμη και σήμερα δεν ξεχνάει τα όσα έζησε στο «Γεντί Κουλέ».

Ήταν ένας δαιμόνιος ακραίος επιθετικός με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα, πολύ καλή ντρίμπλα, ενώ χρησιμοποιούσε με την ίδια ευχέρεια και τα δυο του πόδια. Η ικανότητα του στο γκολ και στο να «ξεκλειδώνει» τις αντίπαλες άμυνες του έδωσε το παρατσούκλι «η αλεπού των γηπέδων».

Η νίκη στο Περιστέρι με Παμπουλή και... Αλέφαντο 

Ο Κύπριος παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ πρόσφερε πολλά στην ομάδα και μάλιστα ήταν ο πρωταγωνιστής στη μία και μοναδική έως τώρα εκτός έδρας επικράτηση του Ομίλου επί των «κυανολευκων» σε επίπεδο Α’ Εθνικής.

Ήταν ένα ματς, που διεξήχθη στις 13 Μαρτίου 1977 και το συγκρότημα του Νίκου Αλέφαντου τότε είχε κερδίσει 0-1, μ’ ένα τέρμα του Παμπουλή στο 67’ με κεφαλιά.  

Την Κυριακή (05/05) η ομάδα του Βέρα φιλοδοξεί να χαμογελάσει και πάλι μετά από 42… και κάτι χρόνια στο Περιστέρι. Και η εμβληματική φιγούρα του κυπριακού ποδοσφαίρου εξέφρασε την πεποίθηση μέσω του Capitano ότι οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να τα καταφέρουν.

«Δεν θυμάμαι πολλά για εκείνο το παιχνίδι, καθώς έχουν περάσει και αρκετά χρόνια. Θυμάμαι, όμως, πως τότε είχαμε την καλύτερη επαρχιακή ομάδα, είχαμε προπονητή τον Νίκο Αλέφαντο και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα. Ήταν μεγάλη τιμή. Τότε το ποδόσφαιρο ήταν καλύτερο νομίζω.

Και τώρα, βέβαια, νομίζω πως ο ΟΦΗ έχει μια πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα καταφέρει να πετύχει το στόχο της παραμονής. Εύχομαι να κερδίσει την Κυριακή το παιχνίδι στο Περιστέρι και να μπορέσει να σωθεί», είπε αρχικά.

«Τα καλύτερα μου χρόνια στον ΟΦΗ» 

 Παρότι ο Παμπουλής πέρασε μια επταετία στον Ολυμπιακό, όπου κέρδισε 3 πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα, δε διστάζει να ομολογήσει ότι είχε τα ωραιότερα του χρόνια στο «Γεντί Κουλέ».

«Πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια στον ΟΦΗ. Όλο το Ηράκλειο με αγάπησε και όταν έχω έρθει 2-3 φορές ακόμα, με υποδέχονται λες και έρχεται ο πρόεδρος της χώρας. Έχω εισπράξει μόνο αγάπη. Και εγώ, βέβαια, αγαπάω τον κόσμο του ΟΦΗ και στο Ηράκλειο έχω πάρα πολλούς καλούς φίλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έστειλε, τέλος, το μήνυμα του για τους φίλους του ΟΦΗ, λέγοντας: «Νομίζω ότι ο κόσμος του ΟΦΗ είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Από το «Γεντί Κουλέ» δεν περνούσε κανείς. Είχαμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Στους φιλάθλους του ΟΦΗ στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου και τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πανηγυρίσουν στο τέλος την παραμονή στην πρώτη κατηγορία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα… κεφάλια μέσα

Όλα τα σενάρια για την παραμονή: Έτσι σώζεται ο ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.