Παναθηναϊκός: Οι επίσημες προτάσεις επέκτασης σε Κώτσιρα - Παλάσιος και οι τελικές επαφές στα τέλη Μαΐου για την παραμονή τους

15:08 | 10/04/2024

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε τις επίσημες προσφορές του προς τους Γιάννη Κώτσιρα και Σεμπαστιάν Παλάσιος για επέκταση της συνεργασίας τους έως το καλοκαίρι του 2026 και στα τέλη Μαΐου θα δρομολογηθούν οι τελικές εξελίξεις

Όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού είναι αυτή την στιγμή προσηλωμένος σε απόλυτο βαθμό στους μεγάλους στόχους του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson και στο πώς θα μπορέσει να διεκδικήσει το "τριφύλλι" μέσα στις επόμενες 5,5 εβδομάδες τα δύο τρόπαια.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, έχουν αρχίσει να τρέχουν πλέον οι πρώτες διαδικασίες που αφορούν την επόμενη μέρα και δη τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε συμβόλαια βασικών παικτών του σημερινού ρόστερ αναφορικά με τη νέα σεζόν, με πρώτους τους Γιάννη Κώτσιρα και Σεμπαστιάν Παλάσιος.

Οι πράσινοι μέσω του Γιάννη Παπαδημητρίου είχαν επαφές τις τελευταίες ημέρες με τους εκπροσώπους και των δύο ποδοσφαιριστών, όπου τους κατατέθηκαν κι επίσημα πλέον οι προτάσεις του Παναθηναϊκού για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Στην πλευρά του Κώτσιρα προτάθηκε νέο διετές συμβόλαιο (το τρέχων ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου) με πολύ καλύτερες αποδοχές απ’ αυτές που έχει σήμερα και στο τέλος της ημέρας είναι κάτι που κέρδισε ο ίδιος με το σπαθί του, τη δουλειά του και την παρουσία του μέσα στο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό σ’ όλη αυτή την τριετία.

Κι αποτελεί και μία επιβράβευση του κλαμπ προς τον ίδιο ο οποίος είναι δεδομένα απ’ τους πλέον χαμηλόμισθους στο ρόστερ της ομάδας.

Και το οικονομικό status άλλωστε των συμβολαίων του Παναθηναϊκού δεν έχει πλέον σχέση με το καλοκαίρι του 2021.

Η πρόταση προς τον Παλάσιος

Σε ότι αφορά τον Παλάσιος, η πρόταση που κατατέθηκε αφορά επίσης διετές συμβόλαιο (έως το καλοκαίρι του 2026) με μικρή αύξηση στις φιξ αποδοχές του και δύο σημαντικά μπόνους.

Το πρώτο, που σχετίζεται με τον αριθμό των συμμετοχών του είναι πολύ εφικτό κι ανεβάζει ακόμη περισσότερο το σύνολο των χρημάτων του (μπορεί να ξεπεράσει δηλαδή με το πρώτο μπόνους τις 800.000 ευρώ) και το δεύτερο έχει να κάνει το ενδεχόμενο κατάκτησης του πρωταθλήματος, το οποίο θα αυξήσει κατά πολύ τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Οι δύο παίκτες έχουν πλέον στα χέρια τους τις επίσημες προτάσεις του Παναθηναϊκού και συμφωνήθηκε ανάμεσα σ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ο επόμενος (και τελικός) κύκλος των επαφών να γίνει στα τέλη Μαΐου, ήτοι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του "τριφυλλιού" με τον τελικό του Κυπέλλου.

Δρομολογημένα με τον Κώτσιρα

Για τον Κώτσιρα τα πράγματα δείχνουν πια δρομολογημένα και φαντάζει περισσότερο τυπική η επιβεβαίωση της ανανέωσης και της παραμονής του στον Παναθηναϊκό για άλλα δυο χρόνια.

Με τον δε Παλάσιος, το όλο κλίμα είναι πλέον πολύ θετικό, εντούτοις η τελική συζήτηση θα γίνει στο φίνις της σεζόν.

Οι πράσινοι θέλουν να τον κρατήσουν -και δεν θα επηρεαστεί η απόφασή τους απ’ τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η σεζόν για το "τριφύλλι"- ο Παλάσιος δεν έχει για την ώρα προτάσεις με περισσότερα χρήματα και θέλει να μείνει στην Ελλάδα.

Οι προϋποθέσεις για να προκύψει οριστικό deal υπάρχουν, ωστόσο, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μια και καλή τον Μάιο.

Υπάρχουν όμως, πλέον συγκεκριμένα δεδομένα στην υπόθεση του Αργεντινού με τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει την κίνησή του...


Πηγή: Sport24

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.