Πανελλήνιο Taekwon-Do: Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα των αγώνων

16:57 | 17/02/2020

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF Ανδρών - Γυναικών , Εφήβων –Νεανιδων, το οποίο φιλοξενεί το Ηράκλειο από τις 21 ως τις 23 Φεβρουαρίου, στα «Δύο Αοράκια» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Πρωτάθλημα συνδιοργανώνεται από την Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-Do ITF Ελλάδος , επτά αθλητικούς συλλόγους της Κρήτης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού , την Περιφέρεια Κρήτης τους Δήμους Ηρακλείου και Χερσονήσου, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος περίπου 700 αθλητές, οι οποίοι θα συνοδεύονται από 100 περίπου προπονητές και βοηθούς προπονητών, ενώ στο Ηράκλειο θα βρεθούν και περίπου 60 άτομα της διαιτησίας και παράγοντες της Ομοσπονδίας.

Οι αθλητές που θα πρωτεύσουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα, η οποία θα συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις 19-26 Απριλίου 2020 στην Πράγα της Τσεχίας ενώ οι δεύτεροι θα στελεχώσουν την Εθνική αποστολή. Επίσης, οι αθλητές λαμβάνουν τα ευεργετήματα του αθλητικού νόμου, δηλαδή προσαύξηση των μορίων στις πανελλήνιες εξετάσεις ή και την εισαγωγή τους χωρίς εξετάσεις σε πανεπιστήμιο της αρεσκείας τους, με κατάκτηση κορυφαίας θέσης σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα :

Άνδρες-Γυναίκες Οι αθλητές - τριες που θα καταταγούν πρώτοι-ες σε:

α) Κάθε κατηγορία μάχης Α/Γ,

β) Στα αγωνίσματα Ειδικών Τεχνικών, Τεστ Δύναμης & στα Τουλ 4 Νταν Α/Γ θα είναι αυτοί που θα πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α/Γ που θα διεξαχθεί στην πόλη Πράγα της Τσεχίας (19-26/4/2020).

Έφηβοι-Νεάνιδες Οι αθλητές –τριες που θα καταταγούν πρώτοι-ες σε:

α) Κάθε κατηγορία μάχης Εφήβων-Νεανίδων ηλικίας 16-17 ετών,

β) Στα αγωνίσματα των Τουλ , Νταν και Ειδικών Τεχνικών Εφήβων-Νεανίδων θα είναι αυτοί που θα πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ε/Ν, που θα διεξαχθεί στην πόλη Πράγα της Τσεχίας (19-26/4/2020).

Επίσης και το ομαδικό στα SELF DEFENSE, η πρώτη ομάδα θα στελεχώσει την εθνική Ελλάδος

Το πρόγραμμα των αγώνων

Το πρόγραμμα του τριημέρου των αγώνων είναι:

Παρασκευή 9:00 έως 22:00: Κατηγορίες των Τουλ, Ειδικές Τεχνικές Εφήβων-Νεανίδων (οι οποίες είναι ενιαίες για τις ηλικίες 14-17 ετών) & Ανδρών-Γυναικών, τα Τεστ Δύναμης Α/Γ και το ομαδικό αγώνισμα «Αυτοάμυνες» (Self Defense) Ε/Ν (το οποίο είναι ενιαίο για τις ηλικίες 14-17 ετών) & Α/Γ.

Σάββατο 9:00 έως 22:00:

Στις 19:15 θα γίνει η Τελετή Έναρξης ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις κατηγορίες μάχης των Εφήβων-Νεανίδων, ηλικίας 14-15 ετών και 16-17 ετών. 19:00-21:00

Κυριακή 9:00 έως 19:00 : Θα διεξαχθούν οι κατηγορίες μάχης Α/Γ.

Οι διοργανωτές

1.Αθλητική Ομοσπονδία Ταεκβοντό Ελλάδος (ΑΟΤΕ), πρόεδρος: Βαλασιάδης Αναστάσιος.

2.Α.Γ.Σ. Τάλως Χερσονήσου, προπονητής: Τζανίδης Ηλίας.

3.Α.Σ. Τάλως Αγίου Νικολάου, προπονητής: Κουλογουσίδης Δημήτριος.

4.Α.Σ. Χερσονήσου, προπονητής: Στασινόπουλος Δημήτριος.

5.Α.Σ. Κρητική Ακαδημία Ιεράπετρας, προπονητής: Τρουλάκης Γεώργιος.

6.Α.Σ. Κρητική Ακαδημία Ηρακλείου, προπονητής: Τρουλάκης Δημήτρης.

7.Α.Σ. Μ.Α. Χερσονήσου, προπονητής: Καλαιτζάκης Κων/νος

8.Α.Σ. Τρισκελής, προπονητής: Πυνηρτζής Γεώργιος.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.