Παπαβασιλάκης: «Εντυπωσιακή αποδοχή, ασχολήθηκαν μαζί μας άνθρωποι που ίσως δεν ήξεραν τον ΟΦΗ»

11:06 | 09/06/2021

Ο εμπορικός διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ Λεωνίδας Παπαβασιλάκης μίλησε για την πρωτοβουλία του συλλόγου να στηρίξει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και σχολίασε τις αντιδράσεις.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα gazzetta.gr, ο κ.Παπαβασιλάκης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε φιλοξενήσει παιδιά προσφύγων σε δομές του Δήμου Ηρακλείου, έχουμε κάνει καμπάνιες για το AIDS και σε αυτές τις πρωτοβουλίες παίρνει μέρος όλη η ομάδα, παίκτες και προπονητές. Παλαιότερα, στην Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Μαστού οι σύζυγοι παικτών του ΟΦΗ έστειλαν μήνυμα για την καταπολέμησή του. Η πρωτοβουλία που πήραμε δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση. Είμαστε απέναντι στη βία, είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε διάκριση και διαχωρισμό. Δεν περιμέναμε ότι θα πάρει τόσο μεγάλη διάσταση και σου μιλάω για το θετικό πρόσημο αυτής της ιστορίας. Υπήρξε φυσικά και μουρμούρα. Δεν αδιαφορούμε, αλλά δεν κάνουμε μια οποιαδήποτε ενέργεια για να γίνουμε αρεστοί. Δεν κάνουμε προεκλογικό αγώνα, προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς και συμμετοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν και οι χορηγοί μας.

Η αποδοχή που είχαμε εντός και εκτός Κρήτης ήταν εντυπωσιακή. Ασχολήθηκαν μαζί μας άνθρωποι που ίσως δεν ήξεραν καν τον ΟΦΗ. Ήταν εντυπωσιακό και αισιόδοξο. Από μια ομάδα περιμένει κανείς τα προφανή. Τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις. Μια ομάδα, όμως, πρεσβεύει ισότητα και δικαιοσύνη, έχει κοινωνική ευθύνη. Δεν θα είχαμε προχωρήσει σε αυτήν την πρωτοβουλία αν δεν είχαμε αυτόν τον προέδρο, ο οποίος δεν έχει εξαρτήσεις. Δεν θα ήμασταν κι εμείς εδώ, έχουμε κοινό κώδικα.

Θα ήθελα να μην αποτελεί είδηση το γεγονός ότι μια ομάδα στέκεται απέναντι στη βία και στη διάκριση. Στις ΗΠΑ πολλές ομάδες προχωρούν σε αντίστοιχες κινήσεις. Δεν το περίμενα ότι θα έχουμε τέτοια αποδοχή. Χαίρομαι πολύ και θα ήθελα να ακολουθήσουν κι άλλοι. Το ειδικό βάρος τέτοιων ενεργειών μεγαλώνει όταν ακολουθούν κι άλλοι οργανισμοί.

Είναι ευλογία να μπορούμε να υλοποιούμε τέτοιες ενέργειες κοινωνικής ευθύνης. Θα ήθελα, τέλος, να πω ότι δεν δεν ήταν κάτι το οποίο σκεφτήκαμε την τελευταία στιγμή. Κάνουμε ετήσιο σχεδιασμό. Μας προκάλεσε αισιοδοξία το κύμα απήχησης από δημοσιογράφους και άλλες προσωπικότητες. Ήταν ευκαιρία και αφορμή για να δείξουμε ότι ο οργανισμός προάγει πολιτισμό και είναι απέναντι σε οποιαδήποτε διάκριση που αφορά στη θρησκεία, στο χρώμα. Αυτό είναι ο αθλητισμός, πολιτισμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κραυγές και πραγματικότητα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.