«Πάρτι» στο «Γεντί Κουλέ»!

19:14 | 14/12/2019

Ο τρομερός ΟΦΗ θριάμβευσε 3-1 του Άρη στο Ηράκλειο και του ξέφυγε 4 βαθμούς στη βαθμολογία.

Ο ΟΦΗ επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις και στις επιτυχίες. Παρουσιάστηκε αρκετά καλός, στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης είχε τον πλήρη έλεγχο, και κατέκτησε τους 3 βαθμούς. Με την επικράτηση του, εξάλλου, βρίσκεται πια στο +4 από τους ηττημένους.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Σακόρ και Νέιρα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και ο Τσιλιανίδης ανέλαβε τον οργανωτικό ρόλο. Στις πτέρυγες της επίθεσης έπαιξαν οι Βαζ, Σεμέντο και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέντο.

Καλύτερος, αλλά…

Η αναμέτρηση είχε… τρελό ρυθμό από το ξεκίνημα της, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω διαρκώς. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά και ήθελαν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους.

Οι Θεσσαλονικείς λίγο έλειψε να αιφνιδιάσουν τους «ασπρόμαυρους» μόλις στο 2’, αλλά ο Σωτηρίου έκανε τρομερή επέμβαση στο σουτ του Λάρσον. Η ομάδα του Σίμου προσπαθούσε να βγάλει συνεργασίες, χωρίς, όμως, ιδιαίτερη επιτυχία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 12’ ο Ματίγια εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα βρήκε στον Φιγκεϊρέντο και στρώθηκε στον Ιντέγε, που από κοντά έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας και υπομονετικά προσπαθούσε ν’ απειλήσει. Στο 17’, μάλιστα, έγινε επικίνδυνος για πρώτη φορά με τον Βαζ, ενώ στο 21’ ο Τσιλιανίδης δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα.

Ο Όμιλος ήταν πια κυρίαρχος και ο Άρης ήθελε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Στο 30’, ωστόσο, έπειτα από ωραίο συνδυασμό, ο Κοροβέσης σέντραρε συρτά και ο Βαζ με αριστερό ψύχραιμο σουτ ισοφάρισε.

Στο επόμενο λεπτό, άλλωστε, οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σ’ ένα δεύτερο τέρμα. Οι «ασπρόμαυροι» έχασαν από το 37’ τον Σεμέντο, λόγω τραυματισμού και από το σημείο εκείνο και μετά έχασαν λίγο το ρυθμό τους και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 1-1.

Το «καθάρισε» σε 3 λεπτά

Το ματς είχε ξεκάθαρη εικόνα στις αρχές της επανάληψης. Ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο, κυνηγούσε το δεύτερο τέρμα και η ομάδα του Ένινγκ έψαχνε να κάνει τη ζημιά στην κόντρα κυρίως.

Το συγκρότημα του Σίμου, βέβαια, «άγγιξε» το γκολ στο 55’, με τον Κουέστα να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Τσιλιανίδη από κοντά.

Από το 60’, πάντως, και μετά ο σύλλογος της συμπρωτεύουσας κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο χορτάρι υπήρχε ισορροπία. Στο 66’, μάλιστα, ο Σωτηρίου κράτησε το 1-1, αφού έκανε νέα σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Ιντέγε.

Ο Όμιλος φάνηκε κυνικός στη συνέχεια και σε μόλις 3 λεπτά ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς. Στο 71’, έπειτα από κόρνερ του Τσιλιανίδη, ο Κουέστα δεν έδιωξε σωστά και ο Φερέιρα από κοντά σημείωσε το 2-1. Στο 73’, τώρα, ο Τσιλιανίδης με «μαγική» πάσα, έβγαλε τετ α τετ τον Φιγκεϊρέντο, που με άψογο τελείωμα πέτυχε το 3-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, τώρα, ο Βραζιλιάνος φορ βγήκε πάλι τετ α τετ, σούταρε και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Οι «ασπρόμαυροι» διαχειρίστηκαν τέλεια τον αγώνα μέχρι το τέλος τους και πήραν πανάξια το «τρίποντο».

Στο 92’, πάντως, οι ηττημένοι είχαν μια μεγάλη στιγμή με χαμένη κεφαλιά του Βέλεθ από κοντά.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Σακόρ, Κουτρουμπής, Νέιρα, Σεμέντο (37’ λ.τρ. Φερέιρα), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέντο (89’ Μάνος), Βαζ (77’ Στάικος), Κοροβέσης.

Αρης (Μίκαελ Ένιγκ): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια (88’ Τόνσο), Μπα, Φετφατζίδης, Γκάμα (68’ Μαντσίνι), Λάρσον (79’ Ντιγκινί), Ιντέγε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.