Καραβέλα: «Οι τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολες, φανταστικοί οι παίκτες»

20:08 | 06/12/2023

Ο υπηρεσιακός προπονητής του ΟΦΗ αποθέωσε τους παίκτες και αναφέρθηκε σε όσα προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέδρο Καραβέλα στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-1 του ΟΦΗ επί της Κηφισιάς:

"Πρέπει αρχικά να σας πω ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολες. Πάντα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, τα πράγματα δεν έβρισκαν την σωστή ισορροπία και το ένιωσαν πολύ, με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί μέσω της απόφασης που πάρθηκε πριν από λίγες ημέρες. Αυτό που συνέβη, σου δίνει στο ποδόσφαιρο να σου δείξει ποιοι είμαστε και η απάντηση των παικτών στην πρόκληση που είχαν ήταν πολύ καλή. Πρέπει να καταλάβετε ότι οι παίκτες έδωσαν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και βασικά προσπαθούσαμε να βρούμε στρατηγικές για να παίξουμε διαφορετικά. Όπως φαντάζεστε, είναι πολύ δύσκολο σε μια μέρα, ν' αναλύουμε, να γίνονται προσωπικές και ομαδικές συγκεντρώσεις ώστε να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη ποιότητα. Ο μόνος λόγος που έγινε ήταν επειδή έχουμε παίκτες πολύ μεγάλης ποιότητας. Ακριβώς το ίδιο θα έλεγα ακόμα και αν ήταν διαφορετικό. Σαν προπονητής που βρίσκομαι τώρα σε αυτήν την θέση, πρώτιστο μου μέλημα είναι πως θα χτίζουμε πράγματα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ αποτελέσματα αλλά αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι μια καλή προετοιμασία, να παρουσιάσουμε ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο για να κερδίζουμε. Δημόσια θέλω να πω ότι οι παίκτες έκαναν φανταστική δουλειά"

"Είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σήμερα με τους παίκτες και το μόνο πράγμα που με έκανε να έρθω στον ΟΦΗ πριν από 3 χρόνια ήταν ένα πρότζεκτ. Όταν μου μίλουσαν, ποιος ήταν ο ΟΦΗ στο παρελθόν και το πρότζκετ ήταν να πάει η ομάδα εκεί που αξίζει να είναι. Όταν μιλάω για μεγαλύτερη σύνδεση με την ταυτότητα της ομάδας, είναι η προσωπική μου άποψη, δεν έχει να κάνει με άλλους προπονητές που συνεργάστηκα στο παρελθόν αλλά αφορά την κουλτούρα και την ταυτότητα της ομάδας με ότι συνέβαινε την δεκαετία του ΄80. Είμαι αρκετό καιρό στην Ελλάδα για να γνωρίζω ποιος ήταν ο ΟΦΗ και πόσο ισχυρή ομάδα ήταν και κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν στέκομαι στην διάταξη γιατί κάναμε επιθέσεις με 4 και αμυνόμασταν με 3. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να αναπτυχθεί δυναμική μεταξύ παικτών και εκείνοι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν μια εικόνα που δεν είναι τόσο εύκολο να το πετύχουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Για αυτό νιώθω την ανάγκη να πω εδώ δημόσια, ότι οι παίκτες ήταν φανταστικοί".

Πιστεύω πως το ποδόσφαιρο είναι συνδυασμός πολλών, διαφορετικών, παραγόντων. Προτείναμε διάφορες δυναμικές δραστηριότητες, αυτό είναι περισσότερο τακτικό, έγινε μια δουλειά προκειμένου να βοηθήσουμε τους παίκτες. Πρέπει να το ξαναπω. Το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό όμως ακόμα και στο τέλος του αγώνα αν δεν υπήρχε θα ήμουν διχασμένος. Από την μια θα ήμουν απογοητευμένος επειδή δεν κερδίσαμε αλλά από την άλλη να δούμε τα θετικά που έκαναν οι παίκτες. Και επίσης επειδή είχαμε μια μέρα λιγότερη ξεκούρασης από την Κηφισιά, δεχτήκαμε στιγμές που υποφέραμε και θα μπορούσαμε να υποφέρουμε όλοι όσοι ήμασταν στο γήπεδο. Για αυτό μιλάω για τομείς όπως οι ψυχολογικοί, πνευματικοί και αγωνιστικοί.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.