Περέα-Γκερέρο: Τι κατέγραψε το «σκανάρισμα» στο ντεμπούτο τους

Απόψεις

Μία πρώτη καταγραφή των όσων είδαμε από τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΟΦΗ.

Καθρέπτης είναι το γήπεδο και κάθε δημοσιογραφικό κλισέ ανάλογου επιπέδου, όπερ σημαίνει πως Περέα και Γκερέρο πέρασαν το πρώτο τεστ... επί χόρτου το βράδυ της Κυριακής, άφησαν τις πρώτες εντυπώσεις και έδειξαν ότι ο ΟΦΗ πέτυχε διάνα.

Για τον Άνχελ Γκερέρο δεν πέσαμε από τα σύννεφα για ό,τι είδαμε μέχρι το λεπτό της αλλαγής. Ένας μαχητικός επιθετικός που δεν είναι ακριβώς του "κουτιού", παίζει πολύ έξω προσπαθώντας να ανοίξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες, το έκανε σε αρκετές φάσεις με τον Ντίκο, αλλά παραμένει μειονέκτημα πως ο Ντίκο δεν έχει το εύκολο γκολ.

Ο Γκερέρο έδειξε στα πρώτα του πατήματα ότι είναι παίκτης που θα πάει με τη μία στην ενέργεια χωρίς να ταλαιπωρήσει την μπάλα. Το σουτ στα πρώτα λεπτά ήταν ένα ξεκάθαρο δείγμα. Η άμυνα του ΠΑΟΚ κατάλαβε ότι είχε έναν δυνατό αντίπαλο στην επίθεση για να αντιμετωπίσει, ο Νιόπλιας κατάλαβε πως έχει πλέον τον επιθετικό που αναζητούσε.

Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που κατέβηκε στο Ηράκλειο πριν από λίγες μέρες και μπήκε αμέσως στην ενδεκάδα. Όχι πως δεν έχει την εμπειρία για να αντιμετωπίσει αυτή τη συνθήκη, αλλά φάνηκε σε ορισμένες στιγμές του αγώνα πως "μελετούσε" τον τρόπο παιχνιδιού των συμπαικτών του για να μπει στο κλίμα και να βοηθήσει περισσότερο. Η διακοπή θα βοηθήσει τον 32χρονο Ισπανό ακριβώς σε αυτό, να "μπει" περισσότερο στη νέα του ομάδα.

Από την άλλη πλευρά είχαμε τον Περέα. Κορμοστασιά και τρόπος που κινείται που (να με συγχωράτε αλλά θα το πω) θυμίζει Βασίλη Τσιάρτα. Ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει να ελέγχει τον εαυτό του στο γήπεδο χωρίς άσκοπα τρεξίματα εξ ου το γεγονός πως προσπαθούσε να πηγαίνει περισσότερο σε σίγουρες μεταβιβάσεις για να μη δώσει έξτρα μπάλα στον αντίπαλο.

Δεν ξέρω τι ακριβώς περίμενε ο κόσμος του ΟΦΗ από τον Περέα, αλλά η ομάδα του Νιόπλια φαίνεται ότι βρήκε έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει "6-8", έχει την τεχνική και για "δεκάρι" -αν το "φωνάζει" το παιχνίδι- και βγάζει μία σιγουριά στον τρόπο παιχνιδιού του. Ισως ήταν ο πιο... ήρεμος ποδοσφαιριστής από τους 11 του ΟΦΗ το βράδυ της Κυριακής, χωρίς θολωμένο μυαλό και ένταση, με κοντρολαρισμένους τους παλμούς του. Κοντρολαρισμένος είναι γενικότερα σαν ποδοσφαιριστής και για πρώτο ματς σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και απαιτήσεων παίρνει βαθμό με θετικό πρόσημο. Το "αποτύπωμά" του στο χορτάρι δείχνει έναν παίκτη με εμπειρία, ουχί φαντεζί, περισσότερο αποτελεσματικό που και αυτός χρειάζεται χρόνο για να "δέσει" με τη νέα του ομάδα.

Συμπερασματικά, ο ΟΦΗ έκλεισε τις εφετινές μεταγραφές (με αστερίσκο φυσικά τις περιπτώσεις ελεύθερων) με προσθήκες που μπορούν να βοηθήσουν, να το κάνουν άμεσα και να δώσουν ποιότητα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Περέα και Γκερέρο "ξέρουν μπάλα", όπως λέμε στην καθομιλουμένη και αυτό βοηθάει συνολικά στο να γίνει ο ΟΦΗ πιο ουσιαστικός, αποτελεσματικός και απρόβλεπτος για τον αντίπαλο. Το τελευταίο είναι που χρειάζεται περισσότερο ο Νίκος Νιόπλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νικολαϊδης: «Ο ΟΦΗ δεν τα παρατάει»

Το μήνυμα του Μπούση για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Η τρομερή ιστορία πίσω από τη μεταγραφή Μπιφουμά και το ματς με τον ΠΑΟΚ

ΟΦΗ κόντρα σε όλους και σε όλα!


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.