​ΟΦΗ κόντρα σε όλους και σε όλα!

08:11 | 19/09/2022

Ο όρθιος ΟΦΗ, ο κόσμος που ζεστάθηκε και το «Γεντί Κουλέ» βγαλμένο από το παρελθόν. Άρθρο Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Κόντρα σε όλους και σε όλα ο χθεσινοβραδινός ΟΦΗ. Κόντρα στα προβλήματα και την έλλειψη ομοιογένειας. Κόντρα στην ροή του αγώνα όταν πίεζε και δέχτηκε ένα VARίσιο γκολ. Κόντρα στην παράδοση που τόσα χρόνια σαν κατάρα μας κατατρέχει στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Μα και κόντρα σε αυτόν τον ανεκδιήγητο (τρομάρα του για κορυφαίος ρέφερι) Τάσο Σιδηρόπουλο που έκανε ότι μπορούσε για να σταματήσει τον ΟΦΗ. Όχι μόνο με την αποβολή που δεν έδωσε και τα φάουλ- μαρς που στέρησε από τον ΟΦΗ αλλά με τη σχολαστικότητα και τη στάση του που έκοβε το ρυθμό και δημιουργούσε πρόβλημα κυρίως στον ΟΦΗ που ζητούσε να βγάλει πίεση. Αν αυτός είναι ο κορυφαίος… άστα και βράστα!

Κι όμως κόντρα σ’ όλα αυτά, ο ΟΦΗ πήρε αποτέλεσμα, πήρε ψυχολογία, κράτησε θερμό το κοινό του που για μια ακόμη βραδιά ήταν συγκλονιστικό και πάνω απ’ όλα κέρδισε χρόνο για να κάνει μια προετοιμασία 15 ημερών, επιτέλους σαν μια κανονική ομάδα, με παίκτες, επιλογές και ευχάριστους πονοκεφάλους για το Νιόπλια.

Πολλές φορές δεν παίρνεις από ένα παιχνίδι, αυτά που δικαιούσαι. Άλλες πάλι στέκεσαι τυχερός και παίρνεις κάτι παραπάνω κι ας μην το αξίζεις. Κάποτε βέβαια σε ένα παιχνίδι παίρνεις όσα πολεμάς να αποκτήσεις, κι αυτό έγινε χθες το βράδυ στο Γεντί Κουλέ. Που είχε φορέσει τα γιορτινά του, που στήριζε την ομάδα σε κάθε στιγμή ακόμα κι όταν με τα βεγγαλικά το έκανε με υπερβολικό τρόπο, ασχέτως πως εν τέλει του βγήκε σε καλό αυτή η παρατεταμένη διακοπή που έφερε τον έξτρα χρόνο των 14 λεπτών.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί από το πουθενά, φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά πλήρωσε αυτό το τσούκου- τσούκου ball που παρουσίασε σαν μια ομάδα όχι ιδιαίτερων απαιτήσεων και κυρίως με μέτριους παίκτες. Μακράν ο χειρότερος ΠΑΟΚ που περνά την τελευταία πενταετία από το Ηράκλειο, δεν το πλήρωσε με τον Άρη, δεν το πλήρωσε με τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό… ε κάποια στιγμή θα τον δάγκωνε το φιδάκι κι ας ήταν ο Διαμαντής, ένας παίκτης που με τα δυο γκολ και τους τέσσερις πόντους που έχει προσφέρει ως τώρα στην ομάδα με τις επιθετικές του αρετές, μια χαρά έβγαλε το φετινό του συμβόλαιο! Σκεφτείτε μόνο πως μάλλον από τύχη δεν τον δώσαμε δανεικό.

Αυτός ο buzzer beater βαθμός, στέλνει την ομάδα με υψηλό ηθικό στα πιτς για να θεραπεύσει τις πληγές της. Θα έλθουν καλύτερες μέρες για τον ΟΦΗ ακόμα κι αν δεν έπαιρνε αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ. Φτάνει να δουλέψει λίγο τις τελικές του προσπάθειες, να αναζητήσει το εύκολο γκολ και βέβαια να επιστρέψει ο μάγος Νέιρα κι ο βοηθός του... Τοράλ για να δώσουν πλάτος, χάρη και ασίστ στο παιχνίδι της ομάδας και να χαρούμε επιτέλους έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΦΗ.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πει κάποιος ήταν άτυχος για το γεγονός πως δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό των έξτρα δεκατετράλεπτων καθυστερήσεων. Όμως ήταν και τυχερός. Καμία άλλη ομάδα δεν θα βρει τον ΟΦΗ σε τέτοιο βαθμό ανέτοιμο, όλα θα ναι διαφορετικά όταν η ομάδα θα μπει με όλα της τα όπλα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1

Το γκολ του Διαμαντή

Νιόπλιας: «Αδερφός μου ο Γιάννης, παιδί μου ο Γιώργος»

Το φινάλε-θρίλερ, οι πανηγυρισμοί και η αποθέωση!

Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία του ΟΦΗ: Το πανόραμα της 5ης αγωνιστικής


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.